Foto: Shutterstock

Ziemassvētki ir kopā būšanas laiks, kad ģimenes locekļi sapulcējas, apdāvina viens otru un pavada īpašus mirkļus kopā. Tajos, saprotams, ir vieta arī četrkājainajiem draugiem. Jau dienās pirms pašiem svētkiem, kad istabā novietota krāšņa eglīte, var manīt peļu junkuriņa interesi par to. Vienam patiks gulēt zem egles, bet cits tieksies ar ķepu aizskart zemāk iekārtos rotājumus vai pat mēģināt sasniegt augstākos.

Lūk, "Cattime" piedāvā septiņus amizantus iemeslus, kāpēc Ziemassvētki patiesībā ir svētki mājokļa četrkājainajiem iemītniekiem. Ar humoru, taču nemaz ne tik aplami!

1. Kastes, kastes, kastes!

Kāpēc gan lai mājoklī zem koka pēkšņi būtu tik daudz iepakojumu? Protams, lai saimnieks no daudzajām kastēm vēlāk izveidotu labirintu pa visu istabu! Starp citu, tas nemaz nav neizdarāms, ko pierāda divu kaķu saimnieks šajā video. Tāpat kaķiem, protams, patiks gulēt kādā dāvanu kastē, kas tikko atvērta.

2. Papīri pa labi un pa kreisi

Kad dāvanas izsaiņotas, nākas palūkoties apkārt uz radošo nekārtību. Dāvanu lentītes, papīrs... Kaķa spēļu laukums par velti! Ģimenes lokā var pat uzrīkot atrakciju, vērojot, cik ātri mīlulis uzkāps uz dāvanu papīra, kas novietots uz grīdas. Agri vai vēlu, ticams, tas tomēr notiks! Tiesa, jāuzmanās, lai dāvanu lentītes kaķim nekaitē un lai mīlulis neaizrijas.

3. Dāvanu maisiņi

Lai arī dāvanu maisiņš ir nedaudz sarežģītāks, jo ielīšana tajā nav vieglākais uzdevums, arī tas lokanajam murrātājam būs pa spēkam. Labāk novietot dāvanu maisu guļus, lai kaķis varētu mēģināt tajā ielīst. Ar pavisam maziem maisiņiem tas neizdosies, taču lielāks gan piesaistīs kaķa uzmanību.

Foto: Shutterstock

4. Dāvanas!

Daudzi kaķu saimnieki nespēj pretoties vēlmei arī saviem četrkājainajiem draugiem sarūpēt pa kādai jaunai rotaļlietai vai barības iepakojumiem, ieliktiem dāvanu maisiņā un paslēptiem zem eglītes. Iespējams, kaķim nav skaidrs apdāvināšanās process, taču saimniekam noteikti būs patīkama sajūta par sarūpēto pārsteigumu. Kaķis var pat sākt uzreiz spēlēties ar jauno mantiņu.

5. Siltā gulta jeb radiators

Kaķi uz radiatoriem, šķiet, ir ziemas sezonas klasika. Kurš gan negribētu pagulēt uz siltas, patīkamas virsmas? Kaķis to mājoklī prot atrast un izmantot sev par labu, tamdēļ arī saimnieki bieži vien pieķer savus mīluļus, guļam uz radiatoriem.

6. Milzu spēļlaukums

Tas, ko cilvēki sauc par Ziemassvētku eglīt, kaķim, iespējams, ir liels atrakciju parks, kurā var gan izskrieties, gan izspēlēties, gan arī dzert eglei paredzēto ūdeni, gan izdomāt vēl citas izklaides iespējas. Spīguļojošās bumbiņas, krāsainās virtenes un sava veida patvērums zem egles – tas viss noteikti kaķa dēļ!

7. Kopīgais laiks

Ja lielāko dienas daļu aizvadi darbā vai citur un kopīgo mirkļu ar mīluli nemaz nav tik daudz, Ziemassvētku brīvdienas ir laiks, kad to veltīt ne tikai ģimenes locekļiem, bet arī mājdzīvniekiem. Pie vakariņu galda klāt būt vēlēsies arī kaķis, ielecot klēpī kādam un sākot "goda apli", pasēžot pie katra sanākušā. Tik daudz klēpju, un tas kaķim pašam! Kam gan citam Ziemassvētki varētu būt paredzēti?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!