Foto: Kadrs no video

Vensas apgabala dzīvnieku patversmē ASV mītošie suņi februāra vidū pārsteigti ar muzikālu priekšnesumu, kura laikā četrkājainie draugi pārstājuši riet un uzmanīgi klausījušies mūziķa izpildījumā.

Priekšnesumu sarūpējis mūziķis un dzīvnieku draugs Čads Oldss, kurš regulāri palīdzot patversmes darbiniekiem aprūpēt četrkājaiņus un nogādāt tos jaunajās mājās. Nereti viņš paņemot līdzi arī ģitāru, ko brīvākos brīžos uzspēlēt. Reiz viņa muzikālās dotības dzirdējis kāds no kolēģiem, kurš ieteicis kādu dziesmu nospēlēt arī patversmes mīluļiem, norādīts "The Dodo".

Ilgi neesot bijis jāgaida, un Oldss kopā ar patversmes vadītāju vienojies par īpašā koncerta laiku. Tas noticis neilgi pirms pusdienu ieturēšanas.

Mūziķis pirms savas uzstāšanās cerējis, ka muzikālais priekšnesums vien mudināšot suņus izbaudīt pusdienas, taču redzētais viņu pārsteidzis. Kā redzams video, izdzirdējuši ģitāras skaņas un Oldsa dziedājumu, suņi pārstājuši riet un uzmanīgi sekojuši līdzi vīrietim, klausoties viņa izpildījumā. Oldss pat novērojis, ka suņi visu laiku luncinājuši astes, īpaši, kad viņš lēnām pārvietojies gar katru no būriem. "Viņi visi bija klusi. Tas mani pārsteidza nesagatavotu," komentējis mūziķis.

Telpā, kas iepriekš bijusi pilna ar rejām un smilkstēšanu, nu iestājies kapa klusums. Pat nemierīgākie suņi esot kļuvuši rāmi, novērots patversmē, kuras darbinieki pat bilduši - tik mierīga šī telpa neesot bijusi nekad. Pēc Oldsa priekšnesuma patversmes darbinieki nolēmuši, ka līdzīgi koncerti tikšot rīkoti ik mēnesi.

Savukārt pašam mūziķim šis koncerts nozīmējis ļoti daudz. "Kad mana vecmamma bija slimnīcā, es mēdzu viņai uzdziedāt. Kad es parādīju mammai šo video, kur spēlēju suņiem, viens no tiem viņai atgādināja to, kā mana vecmāmiņa skatījās uz mani dziedot. Viņa bija mīlestības un prieka pilna," atmiņās dalījies muzikants.

Patversmes darbinieku publicētais video "Facebook" lapā skatīts gandrīz vienu miljonu reižu, un viņi cer, ka tas iedvesmos arī citas patversmes rīkot muzikālus priekšnesumus saviem četrkājainajiem iemītniekiem. "Es domāju, ka mūzika skar visus, bet šis bija kaut kas ievērojams," rezumēja Oldss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!