Foto: Privātais arhīvs
Naktī no 2017. gada 17. uz 18. jūliju fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs uz lieveņa bija atstājis novērošanas kameru, lai saprastu, kas izēd visu tur nolikto sausās barības trauciņu. Sarunā ar "MansDraugs" viņš atzīst, ka sākotnēji šķitis – kaķu barības graudiņus apēd tieši šie mīluļi, taču nofilmētie kadri rādījuši pavisam citu ainu.

"Man pie mājas vienmēr stāv trauciņš ar kaķu barību. Bet cik daudz ēdiena es neieliktu, no rīta vairs nekā nav! Ziņkārība paņēma virsroku un es pie tā trauciņa uzliku novērošanas kameru. Rezultāts mani pārsteidza! Tas ir pa vienu nakti! Māja ir ārpus Rīgas, bet ļoti apdzīvotā vietā!" lasāms 27. februāra rīta pusē fotogrāfa "Facebook" profilā. Turpat pievienotas arī vairākas fotogrāfijas ar novērošanas kameras kadriem, kuros redzami "vaininieki" jeb dzīvnieki, kas dienas laikā paviesojušies fotogrāfa mājās un mielojušies ar viņa atstātajiem kaķu sausās barības graudiņiem.

Portālam "MansDraugs" Sokolovs stāsta, ka apkārtnē dzīvojot vairāki kaķi, kurus viņš baro, tāpēc sausā barība tiekot regulāri pirkta un atstāta pie mājas. Trauciņš ar ēdienu paredzēts ikvienam dzīvniekam, kas vēlas paēst, taču fotogrāfs novērojis, ka ir daži kaķi, kas pamieloties ar ēdienu nāk biežāk nekā citi. Tiesa, kaķi esot mežoņi un cilvēku nelaižot sev klāt, skaidro Sokolovs, tāpēc teju vienīgais veids, kā viņš var mīluļiem palīdzēt, ir atstājot ēdienu tiem pieejamā vietā.

Foto: Privātais arhīvs

"Es veselu gadu zināju, ka tur kāds staigā, jo bieži redzēju kakas, kuras nevarēju identificēt," ilgstošās aizdomas par neparastajiem viesiem mājas teritorijā raksturo Sokolovs. " Esmu mēģinājis piebērt pilnu trauciņu, bet no rīta vienmēr nekā nav. Kad uzstādīju kameras ar kustības sensoru, tad viss palika skaidrs!" Viņš novietojis barības trauciņu uz lieveņa, ko nolēmis novērot.

Redzētais viņu pārsteidzis: "Es biju domājis, ka būs vairāk kaķu! Tagad zinu, ka pa nakti ēd dzīvnieki, bet, kad parādās saule, tad atlido putni. Sesks parādās tikai naktī, tas bija liels pārsteigums." Jautāts, vai savā profilā publicējis kadrus ar visiem novērotajiem dzīvniekiem, Sokolovs atzīst, ka viņam izdevies nofilmēt arī lielu lapsu. "Viņiem noteikti ir savstarpēja komunikācija! Vienreiz mamma nopirka vistas skeletu, lai buljonu uztaisītu. Es atrunāju un to skeletu atstāju ārā pa nakti. Neviens dzīvnieks neatnāca, bet tuvāk rītam parādījās liela lapsa un aiznesa vistu prom!"

Vai arī turpmāk dzīvniekiem tiks sarūpēta barība? Uz šo jautājumu fotogrāfs atbild: "Nezinu, kā būs tālāk, jo tagad man ir suns, kurš, kad paaugsies, arī skraidīs pa sētu, tāpēc viņš uzreiz pats apēdīs, ja ieraudzīs ko ēdamu. Labradors var ēst bezgalīgi, kamēr ēdiens nebeigsies." Tamdēļ Sokolovs pieļauj, ka trauciņš būs jāliek krūmos aiz žoga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!