Foto: Kadrs no video

Tiešraidē, kur redzama savvaļas zvēru dzīve Dienvidāfrikā, novērots visai spraigs mirklis, kad kāds bruņurupucis veiksmīgi izvairījies no ziloņu kājām un sevis sabradāšanas.

Video aprakstā norādīts, ka šis notikums esot pārraidīts tiešraidē (tā skatāma šeit). Pie ūdenstilpes atradies bruņurupucis, kuram apkārt ieradušies vairāki ziloņi, vēlēdamies nonākt ūdens tuvumā. Tā kā bruņurupucis ir mazs, bet ziloņu pēdas – lielas, viens neveiksmīgs solis varētu ļoti kaitēt mazajam zvēram.

Kā novērojuši tiešraides skatītāji, pie ūdens bijis vien bruņurupucis, kas, šķiet, vēlējies padzerties. Taču tad tiešraidē bijis saklausāms troksnis, kas liecinājis par ziloņu tuvošanos. Šķiet, to sapratis, bruņurupucis steidzies paslēpties savās bruņās, un tas viņam izdevies tieši pa ceļam lielajiem dzīvniekiem.

Lai arī ziloņi bruņurupucim varējuši uzkāpt, tas neesot noticis. Skatoties tiešraidi, vērotāji pat izteikuši minējumus, ka ziloņi redzējuši mazo šķērsli sev pa ceļam un bijuši tik uzmanīgi, ka centušies no bruņurupuča izvairīties. Skatītāji pat satraukumā gaidījuši, ka īstenosies ļaunākais scenārijs un bruņurupucis ies bojā, taču, par laimi, tā nenoticis. Vienubrīd gan manāms, kā viens no ziloņiem ar kāju nedaudz aizķer bruņurupuci.

Kādu laiciņu uzkavējušies pie ūdenstilpes, ziloņi devušies tālāk, taču bruņurupucis radis iespēju aizbēgt no notikuma vietas un paslēpties tuvējā krūmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!