Izskats ir tas, kas savaldzina mīluļu saimniekus. Taču bieži vien tas ir arī iemesls, kāpēc cilvēki no saviem četrkājainajiem draugiem atsakās. Diemžēl tāds liktenis piemeklējis kaķi Memfisu ASV, kuru no sugasbrāļiem atšķir iedzimts defekts.

Gadu vecais Memfiss, kura spalva iekrāsojusies melnbalta, ir īpašs kaķis, un to sapratuši dzīvnieku draugi Memfisā. Kādas glābšanas organizācijas pārstāvju rokās nonācis kaķis ar diviem deguntiņiem, un no mīluļa nolēmuši atteikties paša saimnieki.

Īpašo dzīvnieku patversmes "Odd Cat Sanctuary" dibinātāja Taka Kija saņēmusi no organizācijas ziņu par Memfisu, kuram nepieciešama palīdzība. Portālam "Love Meow" viņa atklājusi, ka vairākas patversmes Masačūsetsas štatā esot grasījušās kaķi iemidzināt, tāpēc viņa steigusi runcim palīdzēt.

Kija pastāstījusi, ka kaķis dzimis ar deformētām mīkstajām aukslējām un purniņu, kā arī sasprēgājušu lūpu. Tamdēļ kaķa purniņā saskatāmi divi deguntiņi. "Abi funkcionē. Viņš gan elpo un krāc skaļāk, bet viņam klājas labi," apstiprinājusi patversmes dibinātāja.

Izņemot neparasto izskatu un skaņas, kas raksturīgas šim kaķim, nekas cits Memfisu neatšķirot no citiem mīluļem. "Memfiss ir ārkārtīgi mīļš, viņam patīk murrāt un tikt mīļotam," teikusi Kija.

Patversmes mērķis esot uzmeklēt kaķus, kas jebkādā veidā atšķiroties no citiem. "Mūsu brīvprātīgie vienmēr meklē un pastāv par kaķiem, kuriem nepieciešama droša vieta viņu atšķirības dēļ," skaidrojusi patversmes dibinātāja. Līdz ar to "Odd Cat Sanctuary" kļuvusi par vietu, kur nonāk dažādu iemeslu dēļ negribēti kaķi.

"Mēs ticam, ka visi kaķi ir pelnījuši mīlestību, uzmanību un veterināro palīdzību vispirms no kopēja, bet vēlāk no jaunajām mājām," pausts patversmē.

Ar laiku kaķim tikšot meklētas jaunas mājas. "Kādu ģimeni viņš padarīs uz mūžu laimīgu," pārliecībā dalījusies Kija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!