Ietiepīgais haskijs Zevs uzmanību izpelnījies ar savu gaudošanu un stūrgalvību, vokālās dotības izrādot pret teju vai visu, ko saimniece Lindsija Fleišmana saka. Taču arī bez gaudošanas Zeva ikdiena ir piepildīta un interesanta, vērojams publicētajos kadros.

Sibīrijas haskijs Zevs dzimis 2009. gada maijā, un šogad sunim, kas mīt ASV, apritēs deviņu gadu jubileja. Divus no savas dzīves gadiem Zevs pavadījis kā sava veida sociālo tīklu zvaigzne, jo video ar viņa gaudošanu kopumā skatīti miljoniem reižu.

Zevu raksturojošā darbība, kas atkārtojas teju vai ikvienā saimnieces publicētajā video, ir gaudošana. Sibīrijas haskijiem gaudošana ir īpaši raksturīga, un saimniece Fleišmana video aprakstos allaž norādījusi, ka viņas suns neesot slims, ko apstiprinājis arī veterinārārsts. Zevs gluži vienkārši esot ietiepīgs un sākumā allaž vēloties izrādīt savu neapmierinātību pret to, kas no viņa tiekot prasīts, lai gan vēlāk saimnieces vēlmes tomēr tiekot izpildītas. "Ietiepīgajam haskija Zevam patīk gaudot. Un raudāt. Un čīkstēt. Tā ir viņa lieta. Viņš ir runātīgs haskijs, un, nē, viņam netiek darīts pāri," skaidrojusi saimniece.

Suns bieži vien bijis redzams, gaudojot pirms došanās pastaigā, kā arī vannā, kad saimniece nav atgriezusi krānu, lai pa to tecētu ūdens. "Šis ir iemesls, kāpēc haskiji ir ietiepīgi. Viņi ir ļoti gudri, bet ar zemu motivāciju klausīt saimniekiem," kāda video aprakstā minējusi Fleišmana.

Viņa arī pastāstījusi, ka Zevs esot tipisks Sibīrijas haskijs, kuram patīkot būt gan stūrgalvīgam, gan mīļam, gan arī runātīgam. "Viņam patīk būt uzmanības centrā, un viņš spēj būt uzstājīgs. Ir bijuši vairāki gadījumi, kad zooveikalā Zevs apguļas gultā un atsakās celties," skaidrojusi saimniece. "Viņš var būt slinks, bet tajā pašā laikā jau vairākus gadus viņš ir mans partneris skriešanā." Vēl sunim patīkot pa automašīnas logu izbāzt galvu un baudīt vēja brāzmas sejā.

Dzīvi ar Zevu Fleišmana reiz raksturojusi kā nebeidzamu cīņu, jo suns negrasoties darīt to, kas viņam nepatīk. Šī iemesla dēļ saimniece pastaigu laikā nekad neatlaižot suni no pavadas. "Tāpēc, ka viņš ir tik ietiepīgs un neklausās 100 procentos gadījumu, es nekad viņu nelaižu vaļā. Visdrīzāk, ka viņš mani ignorētu, ja es sauktu viņu atpakaļ," prātojusi Fleišmana.

"Haskiji var būt diezgan ietiepīgi suņi, tāpēc tie nav paredzēti jebkuram," secinājusi saimniece. "Zevam nekas nekaiš, viņš vienkārši ir ļoti ietiepīgs haskijs," mierinājusi Fleišmana, apstiprinot, ka gaudošana haskijiem ir ierasta parādība.

Turpinājumā vari aplūkot vēl citus kadrus no Zeva ikdienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!