Foto: instagram.com/norbertthedog
Norberts ir deviņus gadus vecs suņu puika, taču viņa mīlīgais skatiens un rotaļīgā daba joprojām ir kā kucēnam. Viņš nav tikai suns, kurš māk jautri spēlēties, dot ķepu un iet rāmi pastaigās – Norberts ir arī suns-ārsts, jo lielu daļu savas ikdienas pavada ar saimnieci brīvprātīgo darbā, sniedzot emocionālu atbalstu slimiem bērniem.

Ieraugot Norbertu, var rasties jautājums, kādas īsti suņu šķirnes pārstāvis viņš ir. "Norberthood" vēsta, ka viņš ir triju dažādu šķirņu krustojums – čivavas, lhasa apso un kernterjera. Viņš dzimis 2009. gadā, un deviņu gadu vecumā sver aptuveni pusotru kilogramu.

A post shared by NORBERT (@norbertthedog) on Dec 3, 2017 at 1:37pm PST

Norberts dienas aizvada kopā ar savu saimnieci Džūliju Steinu Kalifornijā, ASV, kura savu četrkājaino draugu četru mēnešu vecumā iegādājās interneta portālā. Viņa atklāj, ka sunīts netika paņemts no patversmes, taču viņam bija nepieciešami saimnieki, kuri spētu ikdienu pielāgot viņa neparasti mazajam izmēram. "Man bieži jautā, kur var nopirkt tādu suni kā Norberts – cik man zināms, tādu nav. Viņš ir unikāls un tāds vienīgais," teic saimniece.

A post shared by NORBERT (@norbertthedog) on Feb 24, 2018 at 3:22pm PST

Neilgu laiku pēc Norberta nonākšanas jaunajās mājās Džūlija viņu reģistrēja kā suni-terapeitu. Šāda prakse daudzās pasaules klīnikās ir ierasta, tāpēc liela daļa Norberta ikdienas tiek pavadīta slimnīcā, kur kopā ar citiem suņiem sniedz gan sniedz emocionālu mierinājumu pacientiem, gan arī pretī saņem mīlestību un rūpes (Amerman Family Foundation Dog Therapy Program). Norberta saimniece atzīst, ka viņa sākotnēji vēlējusies, lai viņš kā brīvprātīgais palīdz smaidīt bērniem, kuri iziet cauri grūtam dzīves posmam.

A post shared by NORBERT (@norbertthedog) on May 25, 2017 at 1:51pm PDT

Ar laiku Norberts kļuva ļoti populārs. Kā jau daudzi citi saimnieki, arī Džūlija izveidoja mājas mīlulim kontu sociālajos tīklos, piemēram, vietnē "Instagram", kurš šobrīd sunīša gaitām seko 613 tūkstoši lietotāju. Ir pat izveidotas rotaļlietas Norberta izskatā, kā arī tiek veidotas bilžu grāmatas par viņu! Līdzekļi, kas tiek nopelnīti iepriekšminētajos veidos, tiek nodoti dažādām labdarības iestādēm ASV.

A post shared by NORBERT (@norbertthedog) on Apr 15, 2018 at 1:48pm PDT

Norberts ir paklausīgs un vienmēr gatavs spēlēties – viņam bieži tīk dot "pieci" un rādīt dažādus trikus. Šo četrkājaino mīluli īpašu padara arī fakts, ka teju visu laiku viņš ārā tur mēli, kas ir kļuvusi par viņa "firmas zīmi". Tāpat izrādās, ka bērnībā Norberta kažociņš bijis brūns, bet ar laiku mainījis krāsu un tagadējo – balti pelēcīgo.

A post shared by NORBERT (@norbertthedog) on Jan 22, 2018 at 2:38pm PST

Turpinājumā vēl bildes no Norberta ikdienas!

A post shared by NORBERT (@norbertthedog) on Apr 18, 2017 at 1:18pm PDT

A post shared by NORBERT (@norbertthedog) on Apr 7, 2017 at 2:04pm PDT

A post shared by NORBERT (@norbertthedog) on Oct 5, 2017 at 12:41pm PDT

A post shared by NORBERT (@norbertthedog) on Sep 17, 2017 at 1:37pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!