Foto: Kadrs no video

Pārsteigumu saviem saimniekiem Ķīnā sarūpējis kāds "suns", kas patiesībā izrādījes melnais lācis, vēstī "Independent".

Vietējam medijam Ķīnā saimniece Su Juna atklājusi, ka pirms diviem gadiem iegādājusies savai ģimenei mājas mīluli, mazu sunīti, taču drīz vien viņu pārsteiguši jaunā mājdzīvnieka ēšanas apmēri. Katru dienu "suns" apēdis kasti ar augļiem un divus nūdeļu iepakojumus.

Vien tagad, pēc diviem gadiem, ģimenes locekļi apjautuši, ka viņu mājdzīvnieks nemaz neesot suns, bet gan melnais lācis. Šaubas par mīluļa patieso dabu radušās pēc tam, kad viņu "suns" turpinājis augt un sācis staigāt uz divām kājām, kā to lāči mēdz darīt.

"Jo vairāk viņš auga, jo vairāk izskatījās kā lācis," teikusi Junanas provincē mītošā saimniece. "Man ir nedaudz bail no lāčiem."

Uzzinot par neparasto mājdzīvnieku, palīgā steigusi Junanas savvaļas dzīvnieku glābšanas organizācija. Nofilmētajos kadros redzams divus gadus par suni uzskatītais lācis. Norādīts, ka pirms pārvietošanas ķepainim drošības labad iešpricētas nomierinošas zāles.

Speciālisti noteikuši, ka par suni uzskatītā radība patiesībā esot Āzijas melnais lācis, par ko ļaudis melnajā tirgū būtu gatavi atdot tūkstošiem eiro.

Pieļauts, ka ģimenes locekļi lāci noturējuši par Tibetas mastifu - liela auguma suni ar lācim līdzīgu purniņu. Plašāk par Tibetas mastifu var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!