Foto: Kadrs no video

Ļoti iespējams, ka Kandavas novada Cēres pagastā izņemtie suņi, par kuriem Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ziņoja šorīt, 5.decembri, ir iegūti nelikumīgi, informē PVD pārstāve Ilze Meistere.

Konstatēts, ka vairāki izņemtie suņi ir apzīmēti ar transponderu (mikročipu) un divi dzīvnieki arī reģistrēti Lauksaimniecības datu centra vienotajā mājas (istabas) dzīvnieku reģistrā. Līdz ar to ir pamatotas aizdomas, ka gan šie suņi, gan citi varētu būt nelikumīgi iegūti un turēti minētajā vietā.

PVD aicina atsaukties tos dzīvnieku īpašniekus, kuriem pēdējā laikā ir pazuduši suņi. Lai atgūtu dzīvniekus, nepieciešama mājas istabas dzīvnieka pase vai vakcinācijas apliecība, kurā ir norādīts suņa mikročipa numurs, fotogrāfija ar pazudušo suni vai citi suņa piederību apliecinoši dokumenti.

Suņu īpašniekus, kuriem pēdējā laikā pazuduši mājdzīvnieki, aicina sazināties ar PVD Veterināro objektu uzraudzības daļu pa telelfonu 67095262 vai 63713920.

Jau iepriekš ziņojām, ka trešdien, 12. decembrī, PVD sadarbībā ar Valsts policiju un pašvaldības policiju no kādas mājas Kandavas novada Cēres pagastā izņēmis 34 suņus, kas turēti nepiemērotos apstākļos. Dzīvnieki tika turēti nepiemērotos apstākļos – netīrībā, dubļos, aukstumā, bez iespējas patverties no lietus un vēja, bez piekļuves dzeramajam ūdenim, un bez atbilstošas barības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!