Foto: Publicitātes foto
Sociālie tīkli spēj savest kopā ne mazums cilvēku, taču tie tāpat palīdz sastapties arī kaķiem, kas meklē mājas, un viņu jaunajiem saimniekiem, teic adoptētā kaķēna Ķirbīša saimniece Elīza. Viņa kā absolūts suņu fans nekad nebija domājusi par kaķēna pieņemšanu ģimenē, taču kāds liktenīgs "Facebook" ieraksts, kurš šķietami viņai sekoja, lika domas mainīt par 180 grādiem.

Ķirbīti jaunā saimniece ieraudzīja, pārskatot savu sociālā tīkla lenti. Tur viņa nejauši uzdūrusies jau divas nedēļas vecam ierakstam par kaķi, kas meklē mājas – viņas uzmanību piesaistīja rudais, noskūtais kaķis ar lauvas izskatu.

Jaunā Ķirbīša saimniece 20 gadus bijusi pārliecināta suņu mīle, savukārt kaķi vaiņai nekad neizraisījuši īpašas sajūtas. "Pašai nesaprotot kāpēc, apskatīju fotogrāfijas. Viņš mani uzreiz apbūra! Parādīju fotogrāfijas savam draugam, kurš bija vēl pārliecinātāks suņu mīlis nekā es, un ļoti negaidīti viņš teica, ka jā, kaķis ir mīlīgs. Pie tā arī apstājāmies, jo par kaķa adoptāciju pat nedomājām."

Nākamajā dienā sociālajā tīklā Elīza atkal negaidīti uzdūrusies ierakstam par rudo kaķēnu. "Es saglabāju šī kaķa fotogrāfijas un visu dienu skatījos uz viņu. Vakarā atkal rādīju ziņu draugam, un nolēmām uzrakstīt un apjautāties, vai kaķis vēl meklē mājas. Rakstīju, lai vienkārši nomierinātos, jo ziņa taču bija divas nedēļas veca! Taču man teica, ka kaķis joprojām meklē mājas – mēs sapratām, ka mums viņš ir vajadzīgs!" Paņemot kaķi no pagaidu mājām, jaunie saimnieki nolēma paturēt viņam tur iedoto vārdu – "Pumpkin", kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē "Ķirbis".

Abiem jaunajiem saimniekiem Ķīrbītis ir pirmais kaķis viņu dzīvē. Taujāti, kā viņš jūtas, Elīza teic: "Ķirbītis dzīvo pie mums gandrīz sešus mēnešus un jūtas lieliski. Viņš ir ļoti pieaudzis pa šo laiku! Viņš ir ļoti līdzīgs mums – mierīgs, pats nesāks spēlēties, uzvedas jau kā pieaudzis un ir solīds." Viņa arī piebilst, ka kaķim esot ieradums nākt pie saimniekiem gulēt pēc tam, kad viņi šķietami aizmiguši. "Tad nekustāmies un esam gatavi atteikties no visas gultas!"

Kaķa adopcija jaunajiem saimniekiem bijis ļoti spontāns lēmums. "Mēs vienkārši uzreiz iemīlējāmies. Turklāt zinājām, ka varam viņam patiešām palīdzēt!"

Uz jautājumu, ko varētu ieteikt citiem, kuri vēlas adoptēt kaķi, viņi atbild: "Nebaidīties pielāgoties! Protams, kaķi ir dažādi, katrs ar savu pagātni, un var gadīties, ka jāpieliek lielākas pūles. Bet viņi ir daudz dzīvojuši un redzējuši. Viņi novērtē visas saņemtās rūpes un patiesi tevi mīl!"

Kā zināms, patversmēs visā Latvija savu cilvēku gaida vēl daudz dzīvnieku. Visdažādākos sludinājumus vari atrast vietnē "Pukainis.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!