Foto: Publicitātes foto
Laimīgs tas dzīvnieks, kurš dzīvē sev izvēlējies vienu saimnieku un visu mūžu nodzīvo pie viņa sāniem. Visiem tā nepaveicas, taču tas nenozīmē, ka viņi nav pelnījuši otro iespēju. Lūk, seši braši suņuki, kas šobrīd dzīvojas dzīvnieku patversmē "Mežavairogi" un cer jau drīzumā savā ikdienā pāršķirt jaunu lappusi!

Čārlijs patversmē dzīvo kopš 2020. gada 16. jūlija – viņa vēji pūta no Limbažu puses pēc tam, kad bija palicis bez aprūpes. Suns ir vidēja auguma, sešus gadus jauns.

Kā stāsta patversmē, Čārlijs it kā jau ir izaudzis no delverīgā vecuma, tomēr viņš ir ar raksturiņu – citi suņi viņam nepatīk. Tas nozīmē, ka, sniedzot Čārlijam jaunās mājas, saimniekiem nedrīkst būt citi mīluļi. Labākai sapratnei ar suni patversme arī uzstāj uz kinologa konsultācijām.

Foto: Publicitātes foto

Haskijs Grejs ir daudzu apmeklētāju iemīļots draudziņš, taču pagaidām tā arī vēl dzīvojas patversmē. "Suns pie mums uzturas jau kopš pagājušā gada sākuma, bijis pat vienreiz adoptēts, bet pārsteidzīga lēmuma dēļ vēlāk atgriezts atpakaļ," stāsta patversmē.

Foto: Publicitātes foto

Grejs ir jauns, drīz svinēs savu 7. dzimšanas dienu. Kaut temperamentā suns ir mierīgas dabas, robežas pārbaudīt dzenošais vecums jau aiz muguras, skaidro suņa aprūpētāji, tomēr no potenciālajiem adoptētājiem tiek sagaidītas zināšanas vai pieredze ar šīs šķirnes suņiem.

Mājas tiek meklētas arī oktobrī no Salaspils novada uzņemtajam VAS tipa jauktenītim. Toreiz saņemts izsaukums par pieklīdušu suni, par kuru tā arī neviens nebija atsaucies.

Foto: Privātais arhīvs

"Sunītis ir pavisam jauns, aptuveni viens gads. Ir mazliet bailīgs un nepārliecināts, prasīs iejūtību un zināšanas no jauno saimnieku puses, tāpēc uzstājam uz kinologa nodarbību apmeklējumiem. Pretī saņemot neizmērojamu mīlestību un uzticību, suns ir ļoti komunikabls un uzmanības alkstošs, gatavs kādam kļūt par kompanjonu un labāko draugu!" tā patversmes pārstāvji.

Jūnijā dzīvnieku patversmē no Limbažu puses tika atvests aptuveni sešus gadus suņu puika, kurš arī grib doties līdzi jaunajam saimniekam. Suns ir liela auguma, draudzīgs un kustīgs, vien būs jāpiestrādā pie labām manierēm!

Foto: Publicitātes foto

Brenda, šobrīd astoņus gadus jauna suņu dāma, patversmē nokļuvusi pēc tam, kad mūžībā aizgājis viņas mīļotais saimnieks. Pagaidām Brenda pierod pie jaunās vides. Potenciālajiem saimniekiem jāsaprot, ka suņa uzticību būs nepieciešams iekarot un pirms adopcijas vajadzēs vairākas reizes kopā apmeklēt kinologa nodarbības, norāda patversmē. "Tomēr, lai tas nav šķērslis, jo Brenda vēl ir jauns un labs suns, kam ļoti nepieciešams savs cilvēks."

Foto: Privātais arhīvs

Jau vairāk nekā gadu suņu puika, kurš patversmē ticis pie vārdiņa Čaks, ir māju meklējumos. Uzņemts 2020. gada 22. septembrī no Bauskas novada pēc tam, kad bija palicis bez aprūpes. "Čaks ir kustīgs, mundrs, labprāt skolotos! Ļoti ceram ātrāk atrast gādīgas mājas šim kolosālajam un nepelnīti "nepamanītajam" sunim!"

Foto: Privātais arhīvs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!