Foto: Publicitātes attēli

Beidzot ir atklātas jaunās emocijzīmes, kas šogad būs pieejamas “iPhone” ierīcēs. Starp tām ir laims, fēnikss, brūnā sēne, salauzta metāla ķēde, galva, kas virzīta horizontāli (lai paustu nepiekrišanu, noliegumu), galva, kas virzīta vertikāli (lai apzīmētu “jā” vai piekrišanu) un ne mazsvarīgi – četras dzimumneitrālās ģimenes.

Tomēr pagaidām tās nav atrodamas viedtālruņu tastatūrā. Jaunās emocijzīmes būs pieejamas “Apple” ierīcēs ar jaunāko iOS atjauninājumu – iOS 17.4 –, kas gaidāms pavasarī. Visdrīzāk, galīgā publiskā izlaišana pie lietotājiem nonāks 2024. gada martā vai aprīlī. Lai gan jaunā versija tika apstiprināta jau pērn 12. septembrī, vienmēr ir zināma nobīde starp apstiprināšanu un tās izlaišanu.

Dažas no emociju ikonām, piemēram, fēnikss, brūnā sēne, laims un pārrauta ķēde, ir jaunas. Citas ir jau esošo emodži (pēc angļu vārda emoji, kas aizgūts no japāņu valodas, reizēm sauktas arī par sejiņām, smailijiem vai reakcijām) variācijas ar dažādiem ādas toņiem vai vienkārši pagrieztas citā virzienā. Starp šīm emocijzīmēm ir cilvēki, kas staigā, skrien, nometas ceļos, pārvietojas ratiņkrēslos un izmanto baltas krāsas spieķus. Ir arī četras jaunas dzimuma ziņā neitrālas ģimenes grupu emocijzīmes.

Tāpat iespējams, ka katras emocijzīmes izskats nedaudz atšķirsies atkarībā no tā, vai izmantojat “Apple” vai “Android” viedtālruni.

Tomēr saskaņā ar emocijzīmju atsauces vietni "Emojipedia", lietotāji visbiežāk izmanto vienkāršus emodži. Trīs populārākās emocijzīmes 2023. gadā bija raudoša seja ar smiekliem, vārtās pa zemi no smiekliem un vienkārša sarkana sirds. No jaunajām emocijzīmēm, kas tika izlaistas 2023. gadā, starp populārākajām bija trīs sirdis ar dažādām krāsām – rozā, zila un pelēka, kā arī “shaking” seja (šīs emocijzīmes pirmsākumi meklējami komiksu grāmatās un multfilmās. To var izmantot, lai izteiktu ārējo spēku, piemēram, zemestrīču vai skaļu trokšņu izraisītu satricinājumu. To var izmantot arī, lai izteiktu sajūtas, ko izraisa spēcīgas emocijas, piemēram, šoks, bailes, apjukums, neticība, gaidas un satraukums. Turklāt tā var arī simbolizēt galvas reiboni).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!