Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Alberta Einšteina medicīnas koledža pēc ziedojuma piedāvās studentiem bezmaksas mācības. Ziedojumu veica 93 gadus vecā Bronksas skolas profesore Rūta Gotsmena, arī Volstrītas investora atraitne. Tas ir viens no lielākajiem ziedojumiem, kāds jebkad veikts kādai ASV skolai, un lielākais, kāds jebkad veikts medicīnas skolai.

Paziņojumā universitātes dekāns teica, ka "dāvana radikāli maina mūsu spēju turpināt piesaistīt studentus, kuri apņēmušies pildīt misiju, nevis tikai tos, kuri var to atļauties." Koledžas mācību maksa gadā ir gandrīz 59 000 ASV dolāru (54 000 eiro), un daudzi studenti tāpēc ieslīgst parādos. No augusta visi studenti, tostarp tie, kuri pašlaik ir uzņemti, tiks pie bezmaksas mācībām, ziņo raidorganizācija BBC.

Dr. Gotsmena pētīja mācīšanās traucējumus, vadīja lasītprasmes programmas un izstrādāja plaši izmantotus skrīninga un novērtēšanas protokolus. Paziņojumā viņa sacīja: "Esmu ļoti pateicīga savam mirušajam vīram Sendijam par to, ka atstāja šos līdzekļus manā ziņā, un es jūtos svētīta, ka man ir dota liela privilēģija sniegt šo dāvanu tik cienīgam mērķim."

Profesores vīrs Deivids "Sendijs" Gotsmens, uzņēmējs un miljardieris, pēc nāves viņai bija atstājis visu finansiālo bagātību un norādījis, lai sieva "dara ar to visu, kas, viņasprāt, ir pareizi". Un viņa gribējusi finansēt studentus, lai tie varētu saņemt bezmaksas mācības. Vēl piebilda, ka reizēm aizdomājas, ko par ziedojumu būtu domājis viņas vīrs. "Ceru, ka viņš smaida un nerauc pieri. Viņš man deva iespēju to izdarīt, un es domāju, ka viņš būtu laimīgs. Es tā ceru."

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !