Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Franču filmu zvaigzne Alēns Delons nelikumīgi savā mājā glabājis 72 ieročus, vēsta BBC. Francijas policija tos kopā ar 3000 citiem munīcijas priekšmetiem konfiscējusi no leģendārā aktiera mājas.

Taču ne tikai tas vien tika atklāts pēc aktiera mājas kratīšanas otrdien – citā Delonam piederošā īpašumā 135 kilometrus no Parīzes tika atrasta šautuve. Prokurori apstiprinājuši, ka ieroču turēšanas atļaujas aktierim nav.

Kratīšana tika veikta pēc tam, kad tiesas iecelta amatpersona tika nosūtīta uz Delona māju un, pamanījusi ieroci, par to brīdināja tiesnesi.

Nu jau 88 gadus vecais aktieris agrāk bija franču kino zelta laikmeta zvaigzne, parasti filmās Delons atveidoja skarbo puisi. Vienas no pazīstamākajām ir "Samurajs" un "Borsalino".

Pēdējos gados Delonam ir slikts veselības stāvoklis, jo 2019. gadā viņš pārcieta insultu, kā arī sirgstot ar kādu citu smagu slimību, ko mediji neatklāj.

Delona ģimenes skandāli pēdējā laikā ir vairākkārt nonākuši franču mediju slejās. Viņa trīs bērni izteikuši publiskas pretenzijas par apvainojumiem, apsūdzībām, tiesas prāvām un slepeniem ierakstiem.

Pirmie melnie mākoņi ap Delona vārdu savilkās pērn, kad aktiera bērni iesniedza sūdzību par viņa dzīvesbiedi Iromi Rolēnu. Viņi apvainoja Rolēnu par "morālu uzmākšanos" tēvam. Taču toreizējās Delona dzīvesbiedrenes advokāts visas apsūdzības noraidīja.

Delons pēdējo reizi plašākā sabiedrībā tika manīts 2019. gadā, kad saņēma Zelta palmas zaru Kannu kinofestivālā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !