Foto: Privātais arhīvs

Februāra izskaņā Libānas galvaspilsētā Beirūtā aizvadīts skaistumkonkurss "Miss Europe", kurā pie galvenā kroņa tika Krievijas skaistule, otrajā vietā turciete, bet trešā tikusi dāmai no Baltkrievijas. Šo notikumu plaši atspoguļo Krievijas propagandas rupori, tiesa, nekur nav minēts konkursa rīkotājs – kāds libāņu uzņēmējs, kuru Francijā aizmuguriski notiesāja par augstākās klases prostitūtu tīkla uzturēšanu un meiteņu piegādāšanu arābu bagātniekiem viņu izpriecām.

Krievijas medijos ar lepnumu uzsver, ka konkurss "Miss Europe" ir ar senu vēsturi, notiekot jau daudzus desmitus gadu. Taču propagandas meistari šo konkursu, šķiet, tīšuprāt sajaukuši ar leģendāro "Miss Europe", kura aizsākumi meklējami 1927. gadā. Tas savu darbību beidza 2002. gadā ar grieķietes uzvaru. Loģisks ir jautājums: par kādu Eiropu ir runa Libānā notikušajā konkursā?

Konkurss noslēdzās jau 25. februārī, taču 1. martā Ukrainas pārstāve Milēna Melničuka no Žitomiras sociālajos tīklos publiskoja video, kas radīja skandālu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!