Foto: Vida Press/Publicitātes foto
Skaistumkonkursā "Mis Amerika" ("Miss America") laurus plūkusi 22 gadus vecā Medisona Mārša, kura pārstāvēja Kolorādo štatu. Jaunā sieviete pārspēja 50 savas konkurentes, un ar uzvaru viņu sveica arī ASV gaisa spēki – Mārša ir pirmā sieviete aktīvajā dienestā, kas guvusi šādus panākumus, ziņo "The Guardian".

Medisona Mārša ir Hārvardas universitātes Kenedija skolas absolvente, apgūstot politikas zinības, taču savu piepildījumu viņa radusi dienestā ASV gaisa spēkos. Pirms dažiem gadiem viņa iestājās ASV Gaisa spēku akadēmijā kā kadete ar pilota licenci un ambīcijām reiz kļūt par astronauti. Skaistumkonkursos viņa startējusi ar mērķi nostiprināt savas publiskās runas prasmes, taču nu tas aizvedis uz ievērojamu panākumu – 22 gadus vecā jauniete triumfējusi konkursā "Mis Amerika".

Jāpiebilst, ka "Mis Amerika" nav tas pats, kas "Miss USA". Pirmais konkurss ir daudz senāks, un tajā skaistulēm nav paredzēts defilēt peldkostīmos, kā tas notiek "Miss USA". Jāpiedalās arī talantu konkursā, kas savukārt izpaliek plašāk zināmajā "Miss USA". Arī vecuma cenzs atšķiras – "Mis Amerika" piedalās tikai 17-26 gadus vecas sievietes. Taču "Miss USA" ir prestižāks konkurss, jo no tā daiļavas tiek starptautiskajā konkursā "Miss Universe". Abus konkursus vieno fakts, ka tajos piedalās katrā atsevišķā štatā uzvarējušas dāmas.

Medisonai Māršai ir otrā leitnanta militārā pakāpe.
Foto: Vida Press

Viņas tēvs ir fiziķis, bet māte bija juriste. Savu uzvaru skaistumkonkursā Mārša veltījusi savai mammai, kuras dzīvību pirms sešiem gadiem dzēsa aizkuņģa dziedzera vēzis. Ap mātes nāves laiku Mārša arīdzan ieguva pilota licenci. Skaistule var palepoties arī ar taekvondo melno jostu.

"Esmu ļoti priecīga, ka var lauzt stereotipus. Jūs varat sasniegt jebko! Es nāku no mazas pilsētiņas un nekad nebiju bijusi skaistumkonkursu vidē," kādā intervijā izteikusies uzvarētāja. Mārša arīdzan uzskata, ka ceļu uz mācībām Hārvardā viņai pavēra tieši mācības Gaisa spēku akadēmijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!