Foto: Privātais arhīvs

Nedēļas nogalē Salvadorā aizvadīts ikgadējais skaistumkonkurss "Miss Universe" ("Mis Visums"), kurā laurus plūca 23 gadus vecā modele Šeinisa Palasiosa no Nikaragvas. Šī ir pirmā reize, kad prestižajā konkursā uzvar nikaragviete. Diemžēl Latvijas pārstāve Kate Aleksejeva neiekļuva daiļāko dāmu TOP 20 un palika bez tituliem.

Šogad Šeinisa Palasiosa tika atzīta par savas valsts skaistumkaralieni, tāpēc likumsakarīgi guva ceļazīmi arī uz "Mis Visums" prestižo konkursu. Tur viņa dažādos tērpos akcentēja savas saknes un godināja Nikaragvu, arī kroni saņemot kristāliem rotātā baltā kleitā ar zilu elementu – kā Nikaragvas karogā.

Palasiosa aiz sevis atstāja daiļavu no Taizemes Antoniju Porsildu un Austrālijas pārstāvi Moraju Vilsoni.

Šogad "Mis Visums" piedalījās 86 skaistules. Dāmas tika "sijātas", atlasot vispirms 20, tad desmit, tad piecas un visbeidzot trīs visskaistākās. Desmitniekā iekļuva pārstāves no Puertoriko, Taizemes, Peru, Kolumbijas, Nikaragvas, Filipīnām, Salvadoras (tur notika ceremonija), Venecuēlas, Austrālijas, Spānijas.

Konkursā startēja arī 29 gadus vecā Latvijas pārstāve Kate Aleksejeva, kurai bija jāpiedalās jau pērn, taču kovids viņai šo iespēju laupīja. Aleksejeva savu valsti prezentēja vairākos iznācienos, tostarp stilizētā nacionālajā tērpā. Viņa izvēlējās godināt dzimtenes pļavu karalieni margrietiņu. "Margrietiņa ir Latvijas nacionālā puķe, kas izsenis iedvesmojusi latviešu dzejniekus un māksliniekus. Tā bieži atainota latviešu mākslā, izšuvumos un tautasdziesmās. Margrietiņas maigais skaistums un sīkstums padarījis to par iemīļotu ziedu," vēstīja Aleksejeva.

Savukārt vakarkleitu parādē latviete defilēja tērpā, kas ataino rudeni Rīgā:

Kate Aleksejeva nekvalificējās daiļāko dāmu divdesmitniekam. Zīmīgi, ka tajā neiekļuva arī skaistules no Ukrainas un Krievijas, – pērn tieši šo valstu pārstāves radīja lielāko intrigu un traci konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!