Foto: Publicitātes foto
Sestdien Amsterdamā aizvadīts skaistumkonkursa "Mis Nīderlande" fināls, kurā par uzvarētāju atzīta 22 gadus vecā modele Rikija Kolla, ziņo ārvalstu mediji. Kolla ir transpersona un pēc uzvaras savā "Instagram" kontā vēstīja: "Es parādīju, ka to var izdarīt un padarīju savu kopienu lepnu!"

22 gadus vecā sieviete ir pirmā transpersona Nīderlandē, kura tikusi kronēta par lokālā skaistumkonkursa uzvarētāju. Viņas ceļš tālāk vedīs uz starptautisko konkursu "Mis Visums" ("Miss Universe"), kas šī gada izskaņā notiks Salvadorā.

"Mis Nīderlande" finālā Rikija Kolla aiz sevis atstāja Natāliju Mogbezadu, Habibu Mostafu un Lū Dirču, kuras arīdzan tika pie tituliem, taču ne pie galvenā kroņa.

Kolla iepriekš bija piedalījusies modeļu konkursā "Holland's Next Top Model". Pēc uzvaras skaistumkonkursā viņa sociālajos tīklos vēstīja: "Tas ir nereāli, ka varu sevi saukt par "Mis Nīderlandi"! Konkurss bija izglītojošs un brīnišķīgs, un mans gads vairs nevar noiet greizi! Esmu neaprakstāmi lepna, padarīju lepnu arī savu kopienu un parādīju, ka to var izdarīt!"

Saskaņā ar noteikumiem, lokālā konkursa uzvarētāja iegūst tiesības piedalīties konkursā "Mis Visums". Kolla kļūs par otro transpersonu šī konkursa vēsturē – 2018. gadā tajā startēja Spānijas pārstāve Andžela Ponse. "Mis Visums" 2012. gadā mainīja dalības noteikumus, ļaujot piedalīties arī transpersonām.

Šogad "Mis Visums" vēlreiz atjaunojis noteikumus – turpmāk dalība netiks liegta arī precētām sievietēm un māmiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!