Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ieroču pārzine Hanna Gutjeresa-Rīda tika atzīta par vainīgu netīšā slepkavībā filmas "Rust" filmēšanas laukumā, kad tika nogalināta kino operatore Halina Hačinsa un sašauts režisors Džoels Soulzs, vēsta medijs BBC. Viņai draud cietumsods līdz pat 18 mēnešiem.

Prokurori apgalvo, ka Gutjeresa-Rīda nebija kārtīgi pārliecinājusies par to, vai ierocī atrodas tikai un vienīgi neīstās patronas. Prokurors norādīja: "Šī lieta ir par konstantām, nekad nebeidzamām drošības pārbaužu kļūdām, kuru rezultātā ir miris cilvēks." Norādīts, ka ieroču pārzine bijusi "nolaidīga", "neuzmanīga, "vieglprātīga", jo nebija pamanījusi īstās patronas, kuras atradās filmēšanas laukumā.

Prokuroriem bija pierādījumi arī par to, ka ieroču pārzine uz filmēšanas laukumu bija atvedusi kasti ar īstajām patronām no savas mājas Kalifornijā un tās lēnām izplatījušās pa visu filmēšanas laukumu.

Pati Gutjeresa-Rīda tiesas procesā savu liecību nesniedza. Taču advokāte aizstāvēja savu klienti sakot, ka neviens nezinājis, kas bijis munīcijas kastēs. Turklāt – kliente neesot zinājusi, ka filmēšanas laukumā bijušas īstās patronas. Tika vainots arī aktieris Boldvins, jo neesot sekojis scenārijam.

Hannu Gutjeresu-Rīdu par nevainīgu atzina viņas otrajā apsūdzībā – pierādījumu viltošanā, kad viņa bija centusies noslēpt nelielu maisiņu ar narkotikām.

Nogalinātās operatores Hačinsas tuvinieki atzina, ka viņi ir apmierināti ar lēmumu, jo viņiem esot svarīgi, ka tiesa pārliecinās par visiem, kuri vainojami Haničsas nāvē.

2021. gada oktobrī Ņūmeksikā, filmas "Rust" filmēšanas laukumā, tika nogalināta operatore. Uz viņu ieroci pavērsa aktieris Aleks Boldvins. Taču ieroču pārzine Gutjeresa-Rīda pielādēja ieroci, pirms to pasniedza aktierim. Tas izšāva, nogalinot operatori Halinu Hačinsu un sašaujot režisoru Džoelu Souzu.

Aktierim, bez šaubām, tika teikts, ka ierocī neesot īstu patronu un sniegti norādījumi, ka, uzsākot kadru, ierocis jāpavērš pret operatori. Taču tukšo patronu vietā bija īstās. Boldvinam arī noteikta tiesa, kurā spriedīs par viņa vainu netīšā slepkavībā.

Viņam Gutjeresas-Rīdas spriedums nāk par labu – advokāti varēs apgalvot, ka klients nevarēja paredzēt, ka ierocis ir pielādēts, jo tas bijis ieroču pārzines atbildībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!