Labais vairo labo, un smaids un atbalsts var palīdzēt – arī veseļoties. "360TV ZIŅneši" skaidro, kā darbojas Dakteri Klauni, un kā viņi var palīdzēt bērniem!

Ainārs Eidons par Dakteri Klaunu strādā jau astoņus gadus. Viņam izdodas uzmundrināt pat smagi slimus bērnus. Bet tie sarežģītākie un grūtākie momenti ir tad, kad mazais pacients tikko ieradies slimnīcā.

Lai kļūtu par Dakteri Klaunu, ir ilgi jāmācās un visu laiku jāpilnveido savas prasmes. Tā ir atsevišķa un smaga profesija, kam patiesībā ir maz kas kopīgs ar izklaidi. Katru dienu vairāku stundu garumā Dakteri Klauni kliedē slimu bērnu bailes un novērš uzmanību no sāpēm. Medicīniskās klaunādes efektivitāti atzīst gan ārsti, gan vecāki.

Marianna Milovska, biedrības "Dr. Klauns" vadītāja, stāsta: "Šobrīd aktīvi ir no 30 līdz 35 dakteriem klauniem. Rīgā mēs strādājam gandrīz vai trīs maiņas dienā, bet reģionos mēs strādājam vienreiz vai divreiz nedēļā, jo parasti nodaļas tur ir mazākas, un bērni uzturas īsāku laika periodu."

Latvijā Dakteri Klauni strādā jau 12 gadus un visu šo laiku viņu esamība slimnīcās tiek nodrošināta par uzņēmumu un līdzcilvēku ziedojumiem. Maija beigās plānots izsludināt arī jaunu Dakteru Klaunu uzņemšanu reģionos. Uzņemto cilvēku skaits būs atkarīgs no finansējuma.

Pašlaik norisinās labdarības akcija "Palīdzi dakterim klaunam būt tur, kur viņu gaida". Lai atbalstītu šo akciju, cilvēki ir aicināti iegādāties klauna degunu, tie pieejami "Rimi" veikalos visā Latvijā. Tos var iegādāties par 1,99 eiro, un visa summa tiek ziedota Dr. Klauna darbībai.

Svarīga diena labdarības akcijā ir 1. aprīlis – īpašā Daktera Klauna Sarkanā deguna diena. Ikviens, kurš tic dakteru klaunu darbam un vēlas to atbalstīt, var uzvilkt sarkano degunu, nofotografēties un publicēt šo bildi savos sociālajos tīklos, pievienojot tēmturi #smaidsradasmaidu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!