Optimālu omega-3 un omega-6 taukskābju daudzumu saturoša cūkgaļa pēc pētījuma autoru domām var kļūt par balansētas uztura komponentu. Turklāt zinātnieki ir piedāvājuši izmantot ģenētiski modificētas cūkas omega-3 taukskābju pozitīvo īpašību pētīšanai.
"Cilvēkiem un cūkām ir līdzīga fizioloģija. Mēs varēsim izmantot šos dzīvniekus kā modeli un pētīt, kādā veidā paaugstināts omega-3 taukskābju līmenis ietekmēs sirds-asinsvadu sistēmu," paziņoja pētījuma autors Rendijs Praters. Pēc viņa domām, modificēto cūku dzīves ilgums pagarināsies, kā rezultātā to audzēšana būs izdevīgāka arī fermeriem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit