Foto: stock.xchng
Ķīnas pilsētas Harbinas zooloģiskajā dārzā nācies izolēt divus homoseksuāli orientētus pingvīnus, kas pieķerti olu zādzībā no citu pingvīnu ligzdām, raksta ārzemju mediji. Tā kā rūpes par olām parasti ir pingvīnu tēviņu uzdevums, bet šajā gadījumā abiem pingvīniem nav fizisku iespēju pašiem izperēt olas, viņi tās mēģināja "aizņemties" no citiem pingvīniem.

Tādejādi netradicionālās orientācijas pāris centās kļūt par īstiem tēviem. Lai izperētu no zagtajām olām pēcnācējus un vienlaikus šo nodarījumu slēptu, viltīgais pingvīnu pāris zagto olu vietā kaimiņu pārim mēģinājuši "iesmērēt" akmeņus, taču citi pingvīni šo krāpšanas mēģinājumu atklājuši un centušies abus pingvīnus, pret kuriem līdz šim attieksme bijusi normāla, izraidīt no bara.

Lai mazinātu pingvīnu satraukumu pārošanās laikā  un ļautu viņiem mierīgi izperēt pēcnācējus, abi homoseksuālie pingvīni patlaban ir nošķirti atsevišķās teritorijās.

Kāds Vācijas zooloģiskais dārzs, kur dzīvo homoseksuālu pingvīnu pāris, bija centušies izšķirt viņus, piedāvājot viņiem pingvīnu "meitenes", bet eksperiments tika pārtraukts pēc geju un lesbiešu tiesību aizstāvju protestiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!