40 gadus vecais kolumbiešu fermeris Luiss Alfonso Sančess (attēlā), lai nekrāptu sievu, pašrocīgi nogriezis sev dzimumorgānus. Vietējai presei fermeris pastāstījis, ka viņa laulātā draudzene atteikusies pildīt savus "sievas pienākumus", tāpēc, lai neizjustu kārdinājumu pret citām sievietēm, zemnieks pats sevi izkastrējis.

Pēc viņa vārdiem, izeju no situācijas fermerim palīdzējis rast Mateja evaņģēlija 18. nodaļas 8. pants: "Tāpēc, ja tava roka vai tava kāja tevi apgrēcina, tad nocērt to un met to prom; jo tas tev labāk, ka tu tizls vai kropls ieej dzīvībā, nekā kad tev ir divi rokas vai divi kājas un tevi iemet mūžīgā ugunī."

Iedvesmojies no šīm rindām, vīrietis sev ar žileti nogriezis sēkliniekus, bet rētu aizšuvis ar diegu. "Kad es sapratu, ka vairs uz savu sievu varu necerēt, lai viņu netraucētu, nolēmu pats sev nogriezt mantību. Esmu tikumīgs kristietis un negribu meklēt sev citas sievietes," savu veikumu komentējis Sančess.

Šobrīd tikumīgais kristietis atrodas slimnīcā, kur viņu uzrauga ķirurgi un urologi. Mediķi atklājuši, ka Sančesam rētā iekļuvusi infekcija, bet intīmajā vietā izveidojusies ļoti liela hematoma.

Nesen sabiedrību šokēja arī kāds 42 gadus vecs amerikānis Hovards Šīlijs, kurš pats sevi kastrēja, kad bija uzzinājis, ka uz dzimuma maiņas operāciju viņam jāgaida divi gadi. Izlasījis internetā detalizētu instrukciju, kā sevi kastrēt mājas apstākļos, viņš pagaidījis, kamēr sieva Džaneta atstāj māju, nogriezis visu nevajadzīgo un rūpīgi sasaiņotu izmetis atkritumos.

Mango atgādina, ka 2006. gadā kāds 30 gadus vecs Latvijas iedzīvotājs, lietojot alkoholu, saderēja ar draugiem uz 1000 latiem, ka pats nogriezīs sev dzimumlocekli, un to arī izdarīja. Toreiz pirmo dzimumlocekļa replantācijas operāciju Latvijā, kas ilga 3,5 stundas, veica Latvijas Plastiskās un mikroķirurģijas centra plastikas ķirurgs Aivars Tihonovs.

Tāpat zināms, ka agrīnajos kristietības gados sevis kastrācija bijusi visai ierasta prakse daudzviet Eiropā. Kā pazīstamākais cilvēks, kurš pats sevi kastrējis, ir slavenais mūsu ēras III gadsimta kristiešu baznīctēvs Origēns, kurš tādējādi mierināja savu grēcīgo ķermeni. Tiesa, saskaņā ar leģendu Origēnu iedvesmojis cits Mateja evaņģēlija pants: "Jo ir bezdzimuma cilvēki, kas tādi no mātes miesām. Un ir bezdzimuma cilvēki, ko citi padarījuši par tādiem. Un ir bezdzimuma cilvēki, kas paši sevi padarījuši par tādiem Debesu valstības dēļ."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!