Šomēnes pasaules izcilāko ģēniju sarakstā līdzās tādiem prātiem kā Mictosoft dibinātājs Bils Geitss un astrofiziķis Stīvens Hokings iekļauta arī 11 gadus vecā Viktorija Kauvija (attēlā) no Lielbritānijas, ziņo ārvalstu mediji.

Izrādās, ka meitenīte ir gudrāka ne tikai par Geitsu un Hokingu, bet arī par pašu Albertu Einšteinu - viņas IQ rādītājs ir 162 punkti, kas par diviem punktiem pārspēj izcilo ebreju fiziķi (vidusmēra cilvēka IQ rādītājs ir aptuveni 100).

Tiklīdz kļuva zināmi viņas IQ testa rezultāti, mīlīgo meitenīti savās rindās uzņēma planētas gudrāko cilvēku asociācija Mensa International, bet četras prestižas augstskolas viņai uzreiz piedāvāja bezmaksas apmācību un stipendiju.

"Mani gan pašu nedaudz biedē tas, ka mani salīdzina ar tik izciliem prātiem," britu presei stāstījusi kautrīgā Viktorija.

Meitenītes vecāki, protams, vienmēr esot zinājuši, ka viņu meita ir gudra, jo viņa jau no agras bērnības mācījusies un attīstījusies ātrāk nekā viņas vienaudži, tomēr par faktu, ka Viktorija varētu būt gudrākais cilvēks Lielbritānijā, viņi līdz šim neesot nojautuši.

"Man ļoti patīk dabaszinātnes un veikt dažādus eksperimentus. Tāpat man patīk aktierspēle, dejošana un mūzikas instrumentu spēlēšana," stāstījusi daudzpusīgi izglītotā meitene, kura iemācījusies spēlēt klavieres, čellu un saksofonu (Viktorijas mīļāko komponistu sarakstā ir Bahs, Hendelis, Maikls Džeksons un Lady Gaga), bet šobrīd plāno kļūt par veterinārārsti.

Arī eksperti no meitenes gaida lielus panākumus, jo viņas IQ rādītājs ir augstāks nekā, piemēram, Zigmundam Freidam (156), Napoleonam (145), Hilarijai Klintonei (140), Madonnai (140), Arnoldam Švarcenēgeram (135), Nikolai Kidmenai (132) utt.

Savukārt gudrāki par mazo Viktoriju bijuši Čārlzs Darvins (165) un Volfgangs Amadejs Mocarts (165), bet vienlīdzīgu rezultātu uzrādījis "modernās filozofijas tēvs" Renē Dekarts (162).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!