Foto: Reuters/Scanpix
Visai neparasts gadījums fiksēts Ķīnas dienvidrietumu provincē Sičuānā – kāds 25 gadus veca māmiņa Bao Cjaoiņa šomēnes dzemdējusi meitenīti ar divām galvām. Pēc speciālistu vārdiem, šis ir pirmais tamlīdzīgais gadījums Ķīnā (ja neskaita tā saucamos Siāmas dvīņus) un bērna galviņas nevar tikt atdalītas.

Kā ziņo Ķīnas prese, šī gada februārī, kad māmiņa bija sestajā grūtniecības mēnesī, viņa izgājusi ultrasonogrāfiju, un ārsti viņai pateikuši, ka gaidāms veselīgs mazulis, tomēr atkārtota pārbaude īsi pirms dzemdībām parādījusi citu ainu - divgalvainu mazuli.

Šī ziņa dikti sarūgtinājusi topošos vecākus, un īsi pirms dzemdībām viņi devušies uz slimnīcu, lai veiktu abortu. Tomēr ārsti teikuši, ka dzemdību pārtraukšana tik vēlā stadijā var izraisīt nopietnas komplikācijas vai pat māmiņas nāvi, tāpēc pāris no aborta atteicās.

Tā 5. maijā ar ķeizargrieziena palīdzību pasaulē nāca 4,05 kilogramus smagā meitenīte ar divām galvām.

Viņas vecāki ir nabadzīgi zemnieki, kuri dzīvo no kartupeļu ražas pārdošanas. Viņi nav pārliecināti, ka spēs uzturēt tādu bērnu un apmaksāt slimnīcas izdevumus. "Mēs tagad nezinām, ko darīt un kā dzīvot, tāpēc mēs vismaz ceram, ka kāds varēs mums palīdzēt ar padomu," vietējai presei stāstījusi jaunā māmiņa.

Dienu pēc dzemdībām mediķi veica atkārtotu pārbaudi un apstiprināja, ka galvu atdalīšanas operācija nav iespējama - ja meitenīte vispār spēs dzīvot, viņai visu mūžu būs divas galvas, divi mugurkauli, divi barības vadi un pusotra sirds (viens labais un divi kreisie priekškambari), bet visi pārējie ķermeņa orgāni ir kopīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!