Pāvests Benedikts XVI Vatikāna amatpersonām devis rīkojumu slēgt mūsu ēras IV gadsimtā celto Basilica Sanctae Crucis in Hierusalem (Jeruzalemes Svētā krusta klosteri Romā), kurā konstatētas "liturģiskas un finansiālas izlaidības", bet īpašu Svētā Krēsla satraukumu izraisījusi erotiski dejojošā mūķene Anna Nobili (attēlā).

Vatikāna klostera darbību dēvējis par "nesavienojamu ar katoļu mūku dzīvi", jo pēdējā laikā tas pārāk bieži nonācis mediju izmanības lokā. Šajā klosterī noticis televīzijā translēts Bībeles lasījumu maratons, kurā piedalījušās vairākas slavenības no Romas "augstākajām aprindām", bet 2008. gadā tajā uzstājās amerikāņu dziedātāja Madonna.

Pirms diviem gadiem Vatikāns jau atlaida šī klostera mācītāju Simoni Fioraso, kurš pirms pievēršanās reliģijai bijis modes dizaineris un kuram esot bijuši homoseksuāli sakari ar vietējo aristokrātiju.

Tomēr vislielāko pāvesta satraukumu jau ilgāku laiku izraisījusi šī klostera mūķene Anna Nobili, uz kuras reliģiski-erotiskajiem priekšnesumiem parasti sanāca rekordliels ticīgo skaits. Anna ir bijusī striptīza dejotāja, kas tagad pievērsusies Dievam un, izmantojot kristiešu krustu, izpilda erotiskas dejas.

Anna apgalvo, ka savās dejās viņa slavina Dievu, un pati sevi dēvē par "Dieva balerīnu", tomēr šis arguments pāvestu nav pārliecinājis un viņš licis klosteri izformēt. Šobrīd klosterī dzīvojošajiem divdesmit cisterciešu mūkiem nāksies mājvietu meklēt citās Itālijas svētvietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!