Foto: Mango
Antikvariātu īpašnieka Viktora Avotiņa un viņa dzīvesbiedrenes Jeļenas Jekateriņičevas Jorkšīras terjeru meitene Frančeska (attēlā), gadiem ejot, kļūst par nopietnu dāmu – ja agrāk viņa labpāt ballējās klubos, tagad kucīte kļuvusi par uzņēmēju, taču joprojām seko modes aktualitātēm.

"Frančeska ir mūsu ģimenes loceklis. Viņai ir seši gadi, un nupat viņa kļuvusi par uzņēmēju - viņai pieder viena kapitāldaļa veterinārajā klīnikā Frančeska VET. Un, protams, viņa ir arī firmas seja," izklaides portālam Mango atklāj Frančeskas "tētis" Viktors Avotiņš.

Sunītei pat ir uzšūts speciāls medmāsiņas kostīms, kurā viņa reizi nedēļā ierodas savā klīnikā, lai uzraudzītu, kā noris darbi.

Kā jau ikvienai dāmai, arī Frančeskai ļoti patīk pucēties, un viņa allaž pārsteidz citus, izejot sabiedrībā ar efektīgu kostīmu. Šogad Līgo svētkos viņa beidzot tika pie sava latviešu tautas tērpa ar visu vainadziņu un saktiņu. Sunītes skapī ir arī japāņu kimono, Roberto Cavalli kažoks ar ūdeļādas apkakli, kā arī Swarovski kristālu rotas.

"Grāmatvedei gados nevajag nēsāt Swarovski - tie labāk piestāv Frančeskai," smejas Avotiņš.

Reiz, kad suņu meitenīte pastaigā izgājusi bez kleitiņas vai kostīmiņa, ģimenes draugi to ieraudzījuši un bijuši šokēti - Frančeska izgājusi uz ielas plika! Tiesa, pliku Frančesku uz ielas redzēt var reti, jo tērpu sunenītei netrūkst - viņai ir savs drēbju skapis, kas izmēros daudz neatpaliek no saimnieces skapja.

"Nu jau viņai varētu būt ap 70 kleitām - nesen bijām Parīzē un viņai, protams, vajadzēja jaunu kolekciju," ar mīlestību par sunīti stāsta Frančeskas "māmiņa" Jeļena.

Frančeska nosaka arī modi visā ģimenē. "Viņas mēteļa krāsai es pieskaņoju kurpes, viņas kleitai - es savējo. Mēs pieskaņojamies Frančeskai, viņa mūsu ģimenē ir galvenā," stāsta Jeļena. Ja kādeiz kāds viesis ieskatās sunītes skapī, mazā dāma pēc tam nemierīgi pārskata skapja saturu - vai kārtība nav sajaukta un kāda kleita nav pazudusi.

Katru dienu Franšeska pucējas divas reizes - pirms rīta un vakara pastaigas, ieveidojot arī matu cekulu, bet pirms īpašiem pasākumiem apmeklē veselu speciālistu klāstu, ieskaitot manikīra un pedikīra meistaru. Skaistuma procedūras un ģērbšanos meitene izbauda kā jau jebkura dāma.

Pēc diviem gadiem, kad viņa būs sasniegusi astoņu gadu vecumu, Frančeska iecerējusi piedalīties sunīšu pasaules konkursā senioriem.

"Ar savu mīlestību pret Frančesku mēs neko nereklamējam un nekādi ar to nezīmējamies. Mēs vienkārši mīlam savu Frančesku un gribam arī citiem cilvēkiem parādīt, cik skaista var būt šāda mīlestība," pieķeršanos savai suņu meitiņai pauž Jeļena un Viktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!