Šobrīd kādā no Izraēlas klīnikām septītajā grūtniecības mēnesī atrodas kāds 24 gadus vecs vīrietis – lai gan fakts, ka vīrietis dzemdē bērnus, vairs nav nekāds jaunums, šis cilvēks kļūs par pirmo ebreju tautības vīrieti, kas devis dzīvību bērniņam.

Kā vēsta Izraēlas laikraksts Yedioth Ahronoth, topošais "māmiņa" ir bijusī sieviete - transvestīts, kurš aptuveni pirms trim gadiem bija devies uz ASV, lai ķirurģiskā ceļā šķirtos no krūtīm, tomēr nolēmis saglabāt savus reproduktīvos orgānus, tādējādi atstājot iespēju dzemdēt bērnus.

"Visi bija šokā! Viņš visās izpausmēs izskatījās kā vīrietis un uzstāja, lai medicīniskais personāls pret viņu izturas kā pret vīrieti. Un tomēr viņš bija stāvoklī," laikraksts citē kāda slimnīcas pacienta vārdus, kuram izdevies satikt dzemdētāju.

Kā stāstījuši vīrieša draugi, viņš bieži kā brīvprātīgais strādā, sniedzot psiholoģiskus padomus jauniešiem, kuri nespēj izšķirties par savu identitāti un seksuālo orientāciju. Saskaņā ar statistiku viena no 400 000 Izraēlas sievietēm plāno kļūt par vīrieti, lielākoties amputējot krūtis un piekabinot dzimumlocekli.

Šis gan nav pirmais analoģiskais fenomens medicīnas vēsturē - pats pirmais bija Tomass Bītijs (attēlā) no Oregonas štata ASV, kurš nu jau dzemdējis trīs bērnus. Bītijs ir iekļauts Ginesa rekordu grāmatā kā "pirmais precētais vīrietis, kurš dzemdējis bērnu".

Arī Bītijs savulaik bija sieviete, taču pēc dzimuma maiņas operācijas oficiāli kļuva par vīrieti. 2008. gada 29. jūnijā viņš dzemdēja meitenīti vārdā Sjūzena Džulieta, bet nākamo divu gadu laikā dzemdēja vēl divus puisīšus - Ostinu Aleksandru un Džensenu Džeimsu.

Par otro vīrieti, kurš laidis pasaulē bērnus, kļuva cits amerikānis Skots Mūrs, kurš dzemdēja 2010. gada 9. Martā. Pirms operācijas Skots atsaucās uz vārdu Džesika.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!