Foto: LETA

Kamēr tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju mokās neziņā par savu ieguldījumu nākotni pēc Latvijas Krājbankas darbības apturēšanas šīs nedēļas sākumā, arī interneta asprāši nesnauž – globālajā tīmeklī strauji izplatās dažāda formāta jociņi par bankas krahu.

Jau krietnu laiku par savdabīgu pašmāju interneta jociņu tradīciju kļuvuši video ar fīreru Ādolfu Hitleru, kuram piedēvēts sašutums gan par popmūzikas karaļa Maikla Džeksona nāvi, gan par dziedātāja Laura Reinika zaudējumu Eirovīzijas nacionālajā atlasē, gan par Andra Bērziņa kļūšanu par prezidentu un citām svarīgām norisēm.

Arī reaģējot uz Krājbankas slēgšanu, tapis video ar nacistiskās Vācijas līdera ārdīšanos, bet šoreiz atšķirība no agrākajiem jociņiem, video veidotāji izvēlējušies citu fragmentu no filmas 2004. gadā uzņemtās režisora Olivera Hiršbīgela filmas Sakāve un par šo drosmīgo soli jau saņēmuši atzinīgas atsauksmes.

Savu devu no jokdariem izpelnījies arī maestro Raimonds Pauls, kurš šobrīd nonācis neapskaužamā situācijā, jo viņam krahu piedzīvojušajā bankā glabājas naudas uzkrājumi aptuveni viena miljona latu vērtībā.

"Звонок из Лондона на латвийское радио: Вова Антонов просит поставить песню Р.Паулса Миллион алых роз," šāds jociņš kā atsauce uz Krievijas miljardiera un Lietuvas Snoras bankas īpašnieka Vladimira Antonova izgaišanu guvis lielu atsaucību pašmāju interneta lietotāju vidū.

Tāpat internetā klejo dažādas variācijas par Latvijas Krājbankas logo izmaiņām pēc bankas darbības apturēšanas, kā arī ironiski reklāmas plakātu varianti, kas balstīti uz agrākajām bankas reklāmas kampaņām, un citi jociņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!