Foto: Mango
Dziedātājs Lauris Reiniks, kurš jau iepriekš sociālajos portālos visai ironiski izteicies par kolēģes LienesCandy (attēlā) angļu valodas prasmi un centieniem iekarot Ameriku, tagad uzjautrinās par dziedātājas kārtējo vēlmi paspīdēt.

Reinika nedalītu sajūsmu izpelnījies LienesCandy oficiālajā YouTube kanālā ievietotais videoklips no uzstāšanās Latvijas mūzikas ierakstu gada balvā 2010, kuru pati māksliniece reprezentējusi kā savu priekšnesumu vietējās Grammy balvas pasniegšanas ceremonijā.

"Ja Liene to oficiāli nosauc par Grammy balvu ceremoniju, tad izrādās man ir Grammy par albumu Es skrienu. Amazing!" portālā Twitter sajūsminās Reiniks.

Mākslinieka ironijai pievienojas arī viņa bekvokāliste Marta Kukarāne, elektroniski apsveicot Reiniku ar balvu, kas, pēc LienesCandy aprēķiniem, izrādās ir prestižais Grammy.

"Marta, es kaut kā uzreiz ar citām acīm paskatījos uz to statuju manā trofeju plauktā. My 1st Grammy, and I didn't know," turpina jautroties Reiniks.

"Man gan stipri šķiet, ka Liene nezināja, ka tas nav Grammy," par kolēģi pasmejas Kukarāne, kamēr citi mūziķa draugi uzjautrinās par to, ka Reinikam vajadzēja ņemt piemēru no apķērīgās LienesCandy un Amerikā stādīt priekšā sevi kā Grammy balvas ieguvēju.

Lai ieviestu nelielu skaidrību visā šajā jezgā, Mango atgādina, ka Grammy balva jau vairāk kā 50 gadus ASV tiek pasniegta par nenovērtējamiem sasniegumiem mūzikā, un to dēvē arī par mūzikas Oskaru.

Starp māksliniekiem, kuri visbiežāk saņēmuši Grammy balvu jāmin mūziķi U2, Stīvijs Vonders, Brūss Springstīns, Ēriks Kleptons, Metallica, The Beatles, Coldplay un citi ikvienam zināmi mūzikas grandi, kamēr Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas saņēmējus ar retiem izņēmumiem atpazīst labi ja vēl kādā kaimiņvalstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!