Foto: Kadrs no video
Kārtējais skandāls ar policijas darbinieka piedalīšanos noticis Sverdlovskas apgabalā Krievijā – video fragments ar piedzērušos policistu, kas vārtās atkritumos, kļuvis par īstu interneta sensāciju.

Četrdesmit astoņas sekundes garajā video redzams, kā vīrietis policijas formā vārtās atkritumu kaudzē kāda nama pagrabā Kamišlovas pilsētā.

Pamanījis, ka viņu filmē, likumsargs ar grūtībām pieceļas kājās, klupdams aizgriežas un beidzot pazūd no kadra.

Vietējā iekšlietu pārvaldē nolemts pārbaudīt, vai video nav viltojums. "Iespaidīgi. Es neizslēdzu iespēju, ka tas ir iestudēts. Pat videoreģistrators nerada pilnīgi ticamu ainu, ja apgriež, piemēram, ieraksta sākumu un beigas. Ziņošu par šo materiālu priekšniecībai, lai viņi pieņem lēmumu," aģentūra РИА Новости citē policijas preses dienesta darbinieces teikto. 

Ministrijas pārstāvji sākotnēji atzinuši, ka jebkuru cilvēku jebkurā formā var nofilmēt kompromitējošos apstākļos, tomēr tas vēl nenozīmē, ka sižetā redzams īsts policists, glābējs vai mediķis.

Tomēr jau nākamajā dienā ierēdņi bija spiesti atzīt, ka video varonis patiešām ir vietējās policijas darbinieks, un viņš nekavējoties atlaists no darba.

Resurss LifeNews apgalvo, ka video redzams policijas leitnants Dmitrijs D. Pats ekspolicists notikušo izskaidrojis, teikdams, ka piedzēries pēc strīda ar sievu.

"Es sastrīdējos ar sievu, biju greizsirdīgs uz viņu, ļoti pārdzīvoju un tāpēc pēc darba iegāju pie drauga iedzert. Pēc tam devos uz autobusu, lai brauktu mājās, bet pa ceļam nopirku vēl četras bundžiņas džina ar toniku. Sagruvušajā mājā iegāju, lai nokārtotu dabiskās vajadzības, bet paklupu un nokritu. Tai mirklī mani arī ieraudzīja kāds cilvēks ar tālruni rokā," viņš rakstīja paskaidrojumā.

Bijušajā darbavietā Dmitriju gan nosoda, gan jūt viņam līdzi. "No vienas puses, ja neproti dzert - nedzer. Bet, no otras puses, kolēģis pēc juridiskās akadēmijas beigšanas pie mums nostrādāja septiņus gadus un ne reizi neatļāvās kaut ko līdzīgu. Turklāt viņš tika uzskatīts praktiski par nedzērāju," policista kolēģus citē Свободная пресса.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!