Foto: Kadrs no video
Ziemeļjūrā nesen nofilmēts briesmonim līdzīgs radījums, kas, kā uzskata daļa sižeta skatītāju, varētu būt slavenās Nesijas radinieks.

Kā vēsta resurss The Daily Mail, peldošo monstru nofilmējusi Londonas iedzīvotāja Rebeka Klārka, ciemojoties pie draugiem kūrortpilsētiņā Linkolnšīras grāfistē.

Klārkas uzņemtajos kadros redzams, kā virs ūdens dažus metrus no vietas, kur rotaļājas bērni, parādās vairākas spuras. Video dzirdams, kā kāds brīdina peldētājus, ka ūdenī parādījusies milzu haizivs.

Lai gan video vērotāji tajā saskata kaut ko līdzīgu Lohnesa ezera briesmonim, speciālisti piedāvā ikdienišķāku skaidrojumu. Kā izteicies Karaliskās glābēju biedrības pārstāvis Džons Ērvings, video redzama milzīga haizivs vai valis.

Portsmutas Nacionālā akvārija vecākais biologs Marks Viljamss izteica varbūtību, ka video fragmentā redzamas veselas divas haizivis. Pēc viņa vārdiem, šie vairāk nekā piecus metrus garie dzīvnieki gan nedzīvo Linkolnšīras tuvumā, bet vasarā var iepeldēt arī šajos ūdeņos.

"Mēs nesen novērojām planktona ziedēšanu, un tieši no tā arī tās barojas, tāpēc šobrīd ir ideāli apstākļi, lai milzu haizivis uzturētos piekrastē," viņš atzīmēja, piebilstot, ka gada sākumā līdzīgas haizivis nofilmētas Norfolkas piekrastē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!