Foto: AP/Scanpix
Kāds jaunais pāris pārsteidzis pasauli, par vietu kāzu ceremonijai izvēloties vienu no Rietumvirdžīnijas iezīmīgākajiem dabas objektiem - gandrīz 300 metrus augsto, atstatus no citām stāvošo Senekas klinti.

Entonija un Bobs Jūingi, pateicoties šai fotogrāfijai, kļuvuši par interneta slavenībām - viņu attēls skatīts vairāk nekā pusmiljons reižu un guvis arī foto ziņu aģentūru ievērību.

Kā vēsta laikraksts The Daily Mail, 32 gadus vecais Bobs Jūings kāzās bija tērpies vairāk nekā desmit gadus vecā smokingā, kurā noskrējis arī maratonu, savukārt jaunajai sievai mugurā bija viņas mātes kāzu kleita.

Kā izrādās, klintī uzrāpies ne vien jaunais pāris, bet arī līgavas māte Evandželīna, kura ļoti lepojās ar savu sasniegumu. "Man bija sev jāpierāda, ka varu to izdarīt," viņa sacīja, atzīstot, ka klinšu kāpšanā ir pilnīga iesācēja.

Līgavas māte atteicās nosaukt savu vecumu, iesakot žurnālistiem izmantot kādu radošu apzīmējumu vārdam "vecs": "Es to paveicu visu veco cilvēku vārdā".

Ideja rīkot kāzas klints virsotnē pieder 30 gadus vecajai Entonijai, jo Bobs viņu bildināja kāda klinšu kāpšanas pārgājiena laikā šī gada martā.

Doma iepatikās arī pārējiem ģimenes locekļiem, un līgavaiņa brālis pat ieguva tiesības jauno pāri kalna galā salaulāt. Viņa otrs brālis Džons savukārt uzkāpa citā klintī, lai šo brīdi iemūžinātu ar īpaši šim gadījumam noīrētu profesionālu fotokameru.

Ģimenes locekļi un draugi, kas nepiedalījās augusta vidū notikušajā klinšu kāpšanā, tika ielūgti uz otru ceremoniju un ballīti nākamajā dienā.

Senekas klinšu kāpšanas skolas īpašnieks Artūrs Kērnss atzina, ka jau agrāk daži pāri laulājušies klints virsotnē, bet šis bijis pirmais gadījums, kad kāds to dara svinīgajos kāzu tērpos.

Kērnss pats bija vēlējies laulāties klints virsotnē pirms 19 gadiem, bet mācītājs nav spējis pārvarēt bailes no augstuma un izstājies jau 100 metru augstumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!