Foto: Publicitātes foto
Latvijas ražotājs AS "SPODRĪBA" laidis klajā pirmo ekoloģisko mazgāšanas un tīrīšanas produktu ECO SEAL FOR NATURE produktu līniju, kļūstot par pirmo ekoloģisko mazgāšanas un tīrīšanas produktu ražotāju Baltijā. Tā portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmuma "SPODRĪBA" jaunā produktu līnija ECO SEAL FOR NATURE ietver 9 ekoloģiskus mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļus: ECO veļai universāls, ECO veļai krāsainai, ECO veļai melnai, ECO balzams traukiem, ECO universāls, ECO vannas istabai, ECO grīdai, ECO WC un ECO krēmziepes.

Nonākot dabā, visi šie produkti bioloģiski sadalās, turklāt tie nesatur fosfātus u.c. videi nelabvēlīgas vielas. Pasaules Dabas Fonda direktors Jānis Rozītis pasākumā uzsvēra, ka kosmētikas un sadzīves līdzekļiem ir liela ietekme uz ekosistēmu un pauda gandarījumu par uzņēmuma zaļo domāšanu un ECO produktu ražošanas uzsākšanu.

Šis ir pirmais uzņēmums Baltijā, kas radis iespēja pircējiem piedāvāt ekoloģiskus mazgāšanas un tīrīšanas produktus. Tie izstrādāti pēc ES oficiālā ekomarķējuma "Ecoflower" izvirzītajiem ekoloģiskajiem kritērijiem. Tie apliecina preču atbilstību augstākajiem vides standartiem. Produkti ir videi draudzīgi visā to dzīves cikla laikā - no ražošanas līdz nonākšanai atkritumos.

Konkrēto produktu ražošana aptver atbildīgu izejvielu izvēli, produktu ietekmes uz vidi izvērtēšanu un to darbības testēšanu. Jaunie produkti nesatur fosfātus, krāsvielas, alergēnus un citas kaitīgas piedevas, to mazgājošās vielas bioloģiski sadalās. Jaunie mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļi ir koncentrēti un augsti efektīvi, kas samazina to lietošanas izmaksas un ietekmi uz vidi. Produktu formulas ir izveidotas, lai praktiski izslēgtu iespējamo alerģiju risku; to atzinīgi novērtējusi Latvijas Astmas un alerģijas biedrība.

AS "SPODRĪBA" ir lielākais un senākais tīrīšanas un kosmētikas līdzekļu ražotājs Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!