Kamēr Latvijas politiskā elite plāno, kā panākt aizbraucēju atgriešanos Latvijā, daudzi ārvalstīs dzīvojošie un strādājošie latvieši par braukšanu atpakaļ nedomā, bet dara visu, lai pēc iespējas ērtāk iekārtotos svešumā.

Starp viņiem ir arī latviete Linda Kozlovska (attēlā centrā), kura šonedēļ nonākusi britu izdevuma The Sun uzmanības lokā - Linkolnšīras grāfistē dzīvojošā sieviete, kura audzina desmit bērnus, pieprasījusi no valsts sev lielāku mitekli. 

Šobrīd 31 gadu vecā vientuļā māmiņa uz dzīvi Lielbritānijā pārcēlās 2008. gadā - toreiz viņai līdzi bijuši trīs bērni, bet kopš tā laika bērnu skaits krietni pieaudzis.

Lindai Anglijā ir pašnodarbinātās statuss, un viņa strādā par apkopēju, bet no Lielbritānijas viņa pabalstos gadā saņem aptuveni 34 tūkstošus sterliņu mārciņu, kas, kā norāda The Sun, ir krietni vairāk par nesen strādāt sākušas medmāsiņas algu.

Šonedēļ Linda vērsusies pie atbildīgajām institūcijām, pieprasot sev lielāku māju, jo rindu māja ar trim guļamistabām, kurā viņa šobrīd ar bērniem mitinās, vairs neesot pietiekami liela. Sieviete arī saņēmusi solījumus, ka situācija tiks atrisināta.

"Man ir desmit bērni, kuri dzīvo šeit kopā ar mani. Es esmu vienīgais pieaugušais cilvēks ģimenē. Esmu iekļauta domes izveidotajā mājokļa gaidīšanas sarakstā, bet mēs joprojām esam šeit, jo viņiem nav pietiekami lielas mājas. Man šeit nepatīk. Kad mēs ievācāmies, te bija pat blaktis," sūkstījusies apņēmīgā sieviete.

Kozlovska arī skaidrojusi, ka sadzīves apstākļi tagadējā miteklī, par kuru viņa nedēļā īpašniekam maksā 100 mārciņas, ir neapmierinoši, jo bērni ne tikai spiesti dalīt guļamistabas, bet dažiem ir jāguļ uz viesistabā novietota matrača.

Dzīvojot Anglijā, Kozlovska saņem dažādus pabalstus un nodokļu atvieglojumus, kas viņai gada laikā no valsts ļauj iegūt 34 tūkstošus mārciņu, un, kā izpētījis The Sun, Lielbritānijas piedāvātie labumi nav pat salīdzināmi ar situāciju Latvijā, kur Linda par vienu bērnu saņemtu 9,26 mārciņas mēnesī.

Kopā ar Lindu dzīvo 16 gadus vecā Rusandra, 13 gadus vecā Liena, 12 gadus vecais Džūlians, 11 gadus vecā Sandija, desmitgadīgais Marko, astoņus gadus vecais Jānis, septiņgadīgā Diāna, četrus gadus vecais Rolands un trīsgadīgie dvīnīši Edvards un Alans.

The Sun norāda, ka trīs jaunākie bērni dzimuši Lielbritānijā, bet pārējie Lindai pamazām pievienojušies no Latvijas. Tiesa, māte atsacījusies atbildēt uz jautājumu, cik tēvu ir šiem desmit bērniem.

Izdevuma The Sun komentētāji latviešu sievietes rīcību vērtē pretrunīgi, tomēr dominē viedoklis, ka viņa lielāku atbalstu no Lielbritānijas nav pelnījusi, un daudzi iesaka šo sievieti sūtīt atpakaļ uz Latviju, pārmetot valstij un pašvaldībai pārāk lielu iejūtību pret šādiem labumu tīkotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!