Foto: F64
Neveiksmes publisku uzstāšanos un runu laikā turpina vajāt Valsts prezidentu Andri Bērziņu (attēlā pa labi) – šoreiz viņam misēklis gadījies, uzrunājot Rīgas Tehniskās universitātes jubilejas svinību viesus un skaitot viņiem dzejoli.

Nedēļas izskaņā ar vērienīgu pasākumu Arēnā Rīga noslēdzās Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) 150. jubilejas svinības, un šajā nozīmīgajā vakarā uz skatuves kāpa arī prezidents Bērziņš.

Savā uzrunā viņš atskatījās RTU vēsturē un aicināja pieminēt tos, kuri vairs nav mūsu vidū, bet ielikuši pamatus skolas attīstībā, pateicās tiem, kuri to dara šobrīd, kā arī norādīja uz kvalitatīvas izglītības nozīmību stipras nācijas veidošanā.

Uzrunas izskaņā viņš sanākušajiem vēlējās veltīt Veronikas Strēlertes dzejoli, bet ar to viņam tik raiti nevedās - pirmās rindiņas viņš noskaitīja ar ilgām pauzēm, bet tālākās rindas viņš acīmredzot bija piemirsis, un pēc mulsa klusuma brīža atzina, ka būs vien jāskatās špikerī, un šo paziņojumu pavadīja smiekli un šķidri aplausi.

Iespējams, ka citas publiskas personas gadījumā šim misēklim netiktu pievērsta pastiprināta uzmanība, bet Bērziņš jau kopš stāšanās amatā vairākkārt paguvis sabiedrību pārsteigt ar dažādām ķibelītēm.

Savulaik, viesojoties skolās, viņš gandrīz ik reizi apraudājās, šoruden viņš kādam operatoram gādīgi apjautājās, vai preses pārstāvji sen nav sisti, tad sajauca Turkmenistānas un Turcijas nosaukumus, kā arī piedzīvojis vairākus citus neveiksmīgus mirkļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!