Foto: Kadrs no video

Meksikas televīzijas sabiedrība Televisa oktobra beigās parādījusi kadrus, kā Popokatepetla vulkāna krāterī iekrīt spožs, cigāra formas objekts.

Meksikas televīzija vēsta, ka unikālie kadri iegūti ar video novērošanas kamerām, kas uzstādītas vulkāna aktivitātes pastāvīgai novērošanai. Vulkāns atrodas aptuveni 40 jūdzes uz dienvidiem no Mehiko.

Novērošanas kameras kadros redzams, kā no liela augstuma milzīgā ātrumā vulkāna krāterī iekrīt cigārveidīgs objekts.

Ekspertu un varasiestāžu viedoklis par nofilmēto materiālu ir atšķirīgs: daļa pret to izturas skeptiski, kamēr citi to uzskata par pierādījumu NLO eksistencei.

"Problēma ir tā, ka mūsu rīcībā nav video oriģināla un mēs nezinām, kas ar to darīts. Intuīcija man saka, ka pie video kāds ir "piestrādājis": it kā vulkāna attēls būtu pievienots mākslīgi. Materiālā ir daudz ēnainu vietu, un rodas iespaids, ka izmantotas datorprogrammas, lai radītu ticamu iespaidu," uzskata bijušais FIB aģents Bens Hansens.

Savukārt analītiķis Marks Dantonio izvirza versiju, ka vulkāna krāterī iekritušais objekts ir meteorīts.

"Manuprāt, video fiksēts krītošs meteorīts, kura neparastā forma radījusi baumas par cigārveidīga NLO parādīšanos. Domāju, ka meteorīts nokrita netālu no Popokatepetla. Tai pašā laikā pieļauju, ka vienkārši veiksmīgi samontēti vairāki kadri," paziņojis Dantonio.

Skeptiķu uzskati ir visai pamatoti, jo 2009. gadā atklātībā parādījās divu datorgrafiķu izveidotie "NLO video", kur attēlu pamatā bija rožainas krāsas atspīdumu fotogrāfijas, kas bija kolāžas veidā ievietotas uz debesu fona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!