Kāds londonietis Garijs Geils pasaules sastādījis karti, kurā iekļautas tikai tās pilsētas, ciemati un citi ģeogrāfiskie objekti, kuru nosaukumi angļu valodā skan visai piedauzīgi.

Piemēram, no Āfrikas kartogrāfijas entuziasta uzmanību piesaistījuši Tit Alžīrijā, Wankie Zimbabvē, Pee Libērijā un citi nosaukumi.

Savukārt Dienvidamerikā Geils atradis Cum pilsētu Brazīlijā, lai gan arī Titikakas ezera nosaukums uz Peru un Bolīvijas robežas viņam šķitis gana uzjautrinošs.

Geils sevi dēvē par "ģeotehnologu un autodidaktu ņergu ar privāto dzīvi". Intervijā izdevumam The Daily Telegraph Geils atzinis, ka "mīlas pilnas attiecības" ar kartēm viņam esot jau kopš mazotnes.

Entuziasts atklājis, ka Oklahomas štatā ir pilsēta Hooker, Konektikutā - Mianus, Tjumeņas apgabalā - Vagina, Irānā - Shit, Indonēzijā - Fakfak, Zviedrijā - Slut, Vestindijā - Little Dix utt.

Garija Geila piedauzīgo nosaukumu katri var apskatīties šeit.

Tiesa, šis saraksts ir ļoti nepilnīgs, jo tajā nav iekļauts, piemēram, Austrijas ciems Fucking, kura iedzīvotāji referendumā nobalsoja pret ierosinājumu mainīt ciema nosaukumu.

Vietējie stāsta, ka ciema nosaukums ir radies no kāda Fuka (Fuck) kunga, kurš ar ģimeni apmetās šajā vietā pirms simts gadiem. Vārdam vēlāk tika pievienota izskaņa "ing", kas apzīmē ciemu vai apmešanās vietu.

Līdzīga balsošana par nosaukuma maiņu nesen notika arī tādos Austrijas pilsētās un ciematos kā Vankamzē (Wank am see - Masturbēšana pie ezera), Petingā, Vomitvilā (Vēmienciemā) un citviet.

Tāpat ļoti daudz dīvainu pilsētu nosaukumu ir plašajās Krievzemes ārēs. Kādā nesen veiktā aptaujā noskaidrojies, ka krieviem vismazāk gribētos dzīvot pilsētās Попкино, Лохово un Бухалово, taču birokrātisku apsvērumu dēļ pilsētu pārdēvēšana Krievijā kļuvusi par ārkārtīgi sarežģītu procedūru.

Vieglāk bija padomju laikos, kad Ибаково Mordovijā ar vieglu roku pārdēvēja par Nagornuju, Piemaskavas Поздютки kļuva par Radugu, bet Херовка Smoļenskas apgabalā - par Красную пристань.

Tomēr vēl joprojām Krievijas iedzīvotājiem ir jāsamierinās, ka viņi dzīvo pilsētās ar dīvainiem nosaukumiem, piemēram, Piemaskavā ir Бухловка, Пьянкино un Блядищево, Tveras apgabalā - Лохово, Козлы un Мошонка, Kalugas apgabalā - Дешевки, Kemerovas apgabalā - Козявкино un Старые Черви, Uļjanovskas apgabalā - Мусорка, Permas apgabalā - Чуваки, Čeļabinskas apgabalā - Голодранкино, Belgorodas apgabalā - Муходоево, Vologdas apgabalā - Большое Бухалово un tā tālāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!