Foto: DELFI Aculiecinieks
Lai arī ASV ir demokrātijas šūpulis, arī visu iespēju zemē ir lietas, ko nekad nedarīt vai neteikt, lai neaizskartu "iezemiešu" cieņu un jūsu atpūta nekļūtu par murgu.

Kā vēsta vācu portāls Zehn.de, ASV apspīlētas peldbikses var būt aizskarošas dāmām, tāpēc ņemiet līdzi gana platus šortus, lai ar saviem labumiem nevienu nemulsinātu.

Saunu nedrīkst apmeklēt vispār bez peldbiksēm vai peldkostīma. Arī šajā gadījumā īpaši piesardzīgiem jābūt vīriešiem.

Trešais randiņš jau ir skaidrs signāls, ka jūsu nolūki ir nopietni. Ja jums tā ir tikai brīvdienu dēka, atcerieties to!

Lai arī ASV afroamerikāņi runā kā ienāk prātā, nekad un nekādos apstākļos nedrīkst lietot "N" vārdus, piemēram, nigger vai nigga. To lietošana var kļūt par ekstrēmāko izklaidi, kādu jūs esat piedzīvojuši.

Par alkoholisko dzērienu lietošanu ārpus mājas vai bāra draud pat cietumsods. Tas arī ir iemesls, kādēļ tik daudzās filmās cilvēki dzer no papīra tūtiņās ievietotām pudelēm.

Nedrīkst nedot dzeramnaudu. Pat ja serviss bijis visai apšaubāmas kvalitātes, 10% summas ir jāatstāj dzeramnaudā. Ja serviss bijis labs, būs tikai pieklājīgi atstāt 15%, bet ja izcils - vairāk par 15% no iztērētās summas. Arī bārmenim ir jāpiešķir kāda naudaszīme, citādi jūs varat kļūt par pēdējo apkalpojamo.

Nedrīkst pārsniegt atļauto braukšanas  ātrumu, jo par to draud gan sods, gan arī palielinās automašīnas apdrošināšanas summa.

Ja gadījusies kāda liksta, atcerieties - ASV policists ir ļoti godājama persona un necienīga izturēšanās pret amatpersonu var beigties ar nakti aiz restēm.

Un visbeidzot - dodoties uz ASV vai mājup no šīs skaistās zemes, lidojuma laikā internetā nemēģiniet meklēt vietnes tikai pieaugušajiem. To var uzskatīt par nepiedienīgu rīcību publiskā vietā un piešķirt jums lidmašīnas aizliegumu ar no tā izrietošajām sekām un iespēju, ka ASV jūs turpmāk varēsiet iebraukt tikai ar kuģi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!