Foto: Vida Press
Kādai 18 mēnešus vecai indiešu meitenītei slimības dēļ galvas izmērs ir aptuveni trīs reizes lielāks par normu, tāpēc, ņemot vērā citplanētiešu stereotipisko izskatu, ārvalstu mediji viņu dēvē par līdzīgu "svešajiem" no citām planētām.

Roona Beguna no Agartalas pilsētas Indijas ziemeļaustrumos slimo ar hidrocefāliju, kas tautā pazīstama arī kā ūdensgalva, taču viņas galvas apjoms ir krietni lielāks nekā vairumam citu pacientu (ik gadu pasaulē 310 000 bērnu piedzimst ar hidrocefāliju).

Meitenītes vecāki ir ļoti nabadzīgi (tēvs Abduls strādā ķieģeļu fabrikā un pelna 150 rūpijas jeb mazāk par diviem latiem dienā), tāpēc nekādu ārstēšanu viņi nevar atļauties.

Tomēr Roonai pievērstā starptautiskā mediju uzmanība darījusi savu un bez maksas ārstēt viņu ir pieteikusies medicīnas grupa Fortis, kas tuvākajā laikā plāno operāciju.

Agonijai līdzīgais stāvoklis var izraisīt paralīzi vai nāvi, tomēr ir cerība, ka meitenīti izdosies glābt, lai gan cerebrospinālo šķidrumu sūkšana pa galvaskausā izurbtu caurumu ir ārkārtīgi sarežģīta operācija.

Pasaulē jau izveidotas dažādas atbalsta grupas un fondi, kas sākuši vākt ziedojumus, lai citplanētietim līdzīgā Roona izaugtu par normālu bērnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!