Foto: Publicitātes foto

Pirmais vīriešu skaistumkonkursa Misters Latvija uzvarētājs Vilnis Solovjovs (attēlā) pievienojies to reto latviešu vīriešu pulciņam, kuri sadūšojušies publiski atklāt savu netradicionālo seksuālo orientāciju – 42 gadus vecais skaistulis jau trīs gadus Austrālijā dzīvo kopā ar citu vīrieti.

"Jā, man ir vīrs - Stīvens. Viņš ir austrālietis, manā vecumā. Vienpadsmit gadus viņš ir nodzīvojis Amerikā, un tur mēs arī satikāmies," izvedumam Vakara Ziņas pastāstījis "Misters Latvija 1995" Solovjovs. 

Pirms dalības skaistumkonkursā Vilnis strādājis par fizkultūras skolotāju Liepājas 5. vidusskolā un profesionāli nodarbojies ar vieglatlētiku, bet vienmēr sapņojis par dejošanu, kam pievērsies pēc dalības skaistumkonkursā.

"Skaistumkonkurss man iedeva baigo plusu - galvenokārt jau manai popularitātei. (..) Pēc konkursa mana dzīve mainījās, un tālāk jau es atspēros pats, lai sasniegtu to, ko vienmēr biju vēlējies - būt uz skatuves un dejot," stāstījis Vilnis.

Pēc dalības konkursā viņš apprecējies, un laulībā pasaulē nākušas divas meitas, kuras jau sasniegušas pusaudžu vecumu, bet vēlāk ģimene izjukusi. Tiesa, gan bijušo sievu, gan abas meitas Solovjovs turpina mīlēt. 

2009. gadā liktenis viņu savedis kopā ar Stīvenu - abi vīrieši iepazinušies Ņujorkā, kur Vilnis uzstājies kā dejotājs mūziklā.

"Viņš pienāca klāt un teica: "Tu esi mans eņģelis, brauc man līdzi uz Austrāliju." Es aizbraucu, un tur viņš man pajautāja: "Vilni, tev patīk Austrālija?" Es sapratu: jā, man patīk Austrālija, un nu jau būs trīs gadi, kopš tur dzīvoju," pastāstījis Vilnis.

"Jā, es esmu precējies, man ir vīrs. Stīvens strādā British American Tobacco, un mums ar viņu ir arī kopīgs bizness - kafejnīca Sidnejā. Un, lai arī Austrālijā mūsu laulība nav legāla, visas mantiskās lietas ir juridiski sakārtotas," norādījis vīrietis, kurš Latviju pametis sabiedrības aizspriedumu dēļ.

"Pagāja baigais laiks, kamēr es pats to sagremoju un pateicu vecākiem. Tas bija baigi smagi. Es biju šokēts, cik nenormāli tas spieda uz manu ģimeni, uz bērniem, un maniem vecākiem. Tagad viss ir labi.

Austrālijā ir brīvība, nevienam gar manu orientāciju nav nekādas daļas, jo tur tas ir normāli," pārliecinājies Vilnis, kurš, lai gan mīlot savu valsti, sevi par Latvijas patriotu neuzskata.

Ar dejošanu Vilnis vairs nenodarbojas, bet vada kafejnīcu un strādā kādā Sidnejas modeļu aģentūrā, bet nesen arī sevi apliecinājis kino.

"Nofilmējos režisora Baza Lurmena jaunākajā darbā Lielais Getsbijs, kur galveno lomu spēlē Holivudas zvaigzne Leonardo di Kaprio. Es tur esmu galvenais viesmīlis," žurnālam Vakara Ziņas lepojies Vilnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!