Foto: DELFI
Sakārto savas mājas (un arī savu ikdienu), izmantojot padomus un viltības, ko piedāvā mobilo aplikāciju izstrādātāji.

Pavasaris parasti nāk komplektā ar vēlmi visu sakopt, satīrīt un sakārtot. Kā jau "Apple" savulaik postulēja - "It visam ir sava aplikācija!" - tādēļ arī tie, kuriem tuvas ir ne tikai mājas, bet arī modernās tehnoloģijas, saviem viedtālruņiem un planšetdatoriem var uzstādīt speciālas aplikācijas, kas palīdz mājas ikdienas organizēšanu. Cerams, ka kāds no tālāk uzskaitītajiem deviņiem variantiem (turklāt vairākas aplikācijas ir bez maksas) jūs uzrunās un palīdzēs sakārtot dzīvi.

'Home Inventory'

Foto: Publicitātes attēli

Lai arī šī ir dārgāka par citām mājas aplikācijām, tomēr tai ir viens no augstākajiem reitingiem un pozitīvākās atsauksmes no nozares ekspertiem. Lai arī šķietami piederīgāka uzņēmumiem un sabiedriskām iestādēm, inventāra uzskaite ir svarīga arī mājās - īpaši, ja ir daudzi vērtīgi priekšmeti un mēbeles. Saraksts noder, ja kādreiz (tagad trīs reizes jāspļauj pār kreiso plecu) nelaimes vai zādzības gadījumā jādodas pie apdrošinātāja rakstīt iesniegumu par zaudējumu kompensāciju. Aplikācijā tiek uzkrāta arī visa informācija par iegādāto tehniku mājās, garantijas informāciju, iegādes vietu - noderīgi, ja kādreiz kāda ierīce iziet no ierindas un, lai vērstos garantijas servisā, ir grūtības atcerēties, kurā veikalā un kad iegādāta. "Home Inventory" iespējams saglabāt fotogrāfijas un čeku kopijas, tehniskās ierīces modeli un sērijas numuru. Aplikācijai ir arī savs kalendārs, kurā reģistrēt mājās veicamos darbus. iTunes, $19.99 (šobrīd ir akcija - $4,99)

'Good Housekeeping @Home'

Foto: Publicitātes attēli

Populārā un plašu atzinību guvušā zīmola "Good Housekeeping" īpašnieki un uzturētāji ir pacentušies un radījuši aplikāciju "@Home". Tajā ir viss - gan traipu tīrīšana no A līdz Z, gan "Pinterest" cienīga mājas dekorāciju galerija, gan izdrukai gatavi darāmo darbu saraksti tiem, kuriem ikdienā tomēr labāk patīk papīra lapas, ne viedtālruņi vai planšetdatori. iTunes, bez maksas.

'Mint.com'

Foto: Publicitātes attēli

Nenoliedzami, lai veiksmīgi iekārtotu māju un sakārtotu savu apkārtējo vidi, svarīgs faktors ir finanses. "Mint.com" ļaus kontrolēt visus kontus vienuviet, pat, ja tie ir dažādās bankās. Pārvaldīt var visu, sākot ar budžeta izveidi un tēriņu kontroli. Iestatījumos var norādīt, lai aplikācija atsūta e-pastu vai brīdinājumu, kad pienācis rēķinu maksāšanas termiņš vai ja ar kontiem notiek kas nepareizs. Aplikācija saņēmusi atzinību un balvas no "CNN Money", "WIRED App Guide" un "PC Magazine". iTunes, bez maksas.

'Organizing Junkie'

Foto: Publicitātes attēli

Iedomājieties, ka jums ir savs personīgais ikdienas darbu konsultants! Tīrības un kārtības eksperte un grāmatas "Clutter Rehab" autore Laura Vitmana ir izveidojusi aplikāciju, balstoties uz savu blogu "I'm and Organizing Junkie" ("Kārtības atkarībā"). Tā vietā, lai nobērtu lietotāju ar bezgala gariem mājsaimniecības darbu sarakstiem, aplikācija no saraksta ļauj izvēlēties trīs dažādus veicamos darbus. Veicamo darbu sarakstu var sadalīt un saplānot visa gada garumā. iTunes, $1,99.

'Grocery List - Buy Me a Pie!'

Foto: Publicitātes attēli

Labs palīgs ikdienas ēdienkartes plānošanai un pārtikas krājumu veidošanai un uzskaitei. Produktu sarakstus aplikācija ļauj sinhronizēt arī ar citu ģimenes locekļu iOS ierīcēm. Piemēram, kāds no ģimenes locekļiem mājās secinājis, ka beidzies piens un vakariņu maltītei trūkst vairāki produkti. Saraksts tiek nosūtīts tieši uz jūsu tālruni un trūkstošās lietas var sagādāt pa ceļam uz mājām. iTunes, $2,99.

'Houzz Interior Design Ideas'

Foto: Publicitātes attēli

Vai plānojat veikt remontu? Populārā aplikācija palīdz izveidot savu sapņu interjeru. "Houzz" ir pieejamas vairāk nekā miljons dažādu dizainu un interjeru fotogrāfijas, aplikācijas izstrādātāji skandē, ka viņiem pieder "plašākā mājokļu dizainu datubāze pasaulē". Kārto idejas pa kategorijām, atbilstoši telpām. iTunes, bez maksas.

'Stylish Girl'

Foto: Publicitātes attēli

Kurš gan nesapņo par plašu, pārskatāmu un ērtu skapi un savu personīgo stila konsultanu, kurš pateiks, kā ģērbties? Aplikācija "Stylish Girl" spēj nedaudz tuvināt šāda sapņa īstenošanos - aplikācijā jāievada ikviens apģērba gabals un aksesuārs, kas skapī atrodams, pēc tam šos apģērbus kombinējot un veidojot dažādus komplektus ikvienai dzīves situācijai. iTunes, bez maksas.

Foto: Publicitātes attēli

Aplikācija palīdz organizēt ikdienu, apkopojot svarīgos notikumus no citām programmām, piemēram, kalendāra, Facebook profila un kontaktu saraksta, sūtot atgādinājumus par visu - sākot ar dzimšanas dienām un beidzot ar svarīgām sanāksmēm. iTunes, bez maksas.

'Evernote'

Foto: Publicitātes attēli

Parocīgā aplikācija, kas guvusi neskaitāmas godalgas un atzinības, ļauj virtuālajā vidē saglabāt attēlus, tekstus un audio tā, lai tos varētu sinhronizēt ar datoru vai citiem viedtālruņiem. Aplikāciju var izmantot dažādiem mērķiem, piemēram, tajā var saglabāt pases kopiju, izveidot pirkumu sarakstu vai saglabāt kādu iepatikušos recepti. iTunes, bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!