Foto: AP/Scanpix
Godinot pirmo Romas katoļu baznīcas galvu no Dienvidamerikas Francisku I, Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā ir izveidots īpašs ekskursiju maršruts pa pāvesta pēdām.

"Pāvesta ceļš"  aptver 24 objektus un vietas, kurās dzīvojis un strādājis kādreizējais Buenosairesas arhibīskaps Horhe Mario Bergoljo. Viens no ceļotāju apskates objektiem ir māja, kurā dzimis Francisks I, tāpat zinātkārajiem ir iespēja apmeklēt San Hosē de Floresas baznīcu, kurā Bergoljo sajuta aicinājumu kļūt par priesteri, vietējā universitāte un citas vietas, kas saistītas ar Franciska gaitām Argentīnā.

Bergoljo ir vecākais bērns piecu bērnu ģimenē, viņa vecākiem bija itāļu izcelsme. Bērnības gados tagadējais katoļu baznīcas galva dejoja tango un bija aktīvs vietējās futbola komandas atbalstītājs, kurš sapņoja par ķīmiķa karjeru, taču pēc smagas slimības viņš izlēma savu dzīvi mainīt un veltīt  kalpošanai.

Par Romas katoļu baznīcas galvu Bergoljo kļuva 2013.gada 13.martā, viņš pirmo reizi katoļu baznīcas vēsturē izvēlējās vārdu Francisks, viņš kļuva par pirmo jezuītu, pirmo personu no dienvidu puslodes un no Amerikas, kas ticis ievēlēts par pāvestu. Tāpat viņš ir pirmais Romas katoļu baznīcas vadītājs no ārpus Eiropas pēdējo 1200 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!