Foto: Reuters/Scanpix
Mēdz teikt, ka vīrieši tā īsti nekad nepieaug. Varbūt tā ir arī taisnība, taču kļūstot vecākiem, viņi aizmirst par saviem bērnības sapņu ceļojumiem – cīnīties kopā ar indiāņiem vai iekarot Ziemeļpolu. Sapņus nomaina realitāte - ceļojums kopā ar sievu uz kūrortu vai brauciens ar bērniem uz "Disnejlendu". Taču vismaz reizi dzīvē ir jāatgriežas pie saviem bērnības sapņiem un jādodas "īstu veču" piedzīvojumā!

Ceļojums akmens laikmetā

Foto: DELFI Reporter

Izbaudīt patiešām unikālu piedzīvojumu jādodas pie Jaungvinejas pigmeju ciltīm. Problēmu gan var sagādāt iespēja iegūt atļauju, jo to Indonēzijas valdība izsniedz vien reizi gadā un iepazīt cilšu sadzīvi nav iespējams vienatnē – tikai kristiešu misijas organizēto ekspedīciju sastāvā. Taču tas patiešām būs to vērts – iespēja nokļūt citā pasaulē un nekādu kostīmu šovu!

Safari Botsvānā

Foto: DELFI Aculiecinieks

Līdz pagājušā gadsimta beigām ar vārdu "safari" saprata jaudīga ieroča un pieredzējuša pavadoņa izvēli, un spēju vajadzīgajā brīdī izdarīt tēmīgu šāvienu. Mūsdienu safari vairāk līdzinās ekskursijai apvidus mašīnā pa prēriju un savvaļas dzīvnieku vērošanu, jo šaut pa graciozi skrienošu antilopi liekas pat tā kā nepieklājīgi. Un arī nepieklājīgi dārgi. Taču katrā vīrietī ir dziļi apslēpts mednieks, tāpēc, ja vien to varat atļauties, ļaujat saviem instinktiem vaļu. Lauvu vai ziloņu medības jums izmaksās sākot no 5 tūkstošiem dolāru.

Lapzemes piedzīvojums

Foto: DELFI

Labākais Lapzemes piedzīvojums ir nedēļu gara ziemeļu tūre – brauciens suņu vai briežu vilktās kamanās un kārtīga izārdīšanās ar sniega motociklu pa aizsalušu ezeru, saraujot plaušās ledaino gaisu. Bet pēc tam jādodas pirtī, jālec āliņģī, uz kamīna restēm jācep zivis un jāvēro ziemeļblāzmu.

Lapzemē, pie Polārā loka, ziema sākas jau oktobrī un turpinās līdz aprīļa beigām. Komfortabla temperatūra, garas dienas un balts un pūkains sniegs, tātad, vislabākais laiks, lai dotos uz Lapzemi ir no 23. februāra līdz 8. Martam.

Pa Če Gevaras pēdām

Foto: DELFI Aculiecinieks

Pēc filmas "Motociklista dienasgrāmatas" noskatīšanās daudzi vīri sapņojuši doties motobraucienā pa leģendārā Ernesto Če Gevaras pēdām. Nav daudz tādu, kas būtu tikuši tālāk par sapņošanu, taču sēsties uz motocikla un izbraukāt Čīles kalnu ciematiņus, izrunāties ar vietējiem žestu valodā, izbaudīt vietējo virtuvi un visas tās emocijas, kuras sniegs pats brauciens, būs gan iztērētā laika, gan naudas vērts.

Jaunzēlande

Foto: Publicitātes foto

Kļūt par "gredzenu pavēlnieku" Jaunzēlandē. Kāpēc Jaunzēlande? Tāpēc, ka te ir kristāldzidri ezeri, vulkāni, ledāji un tik pasakaini skaista daba, ka nemaz nav grūti sajusties, kā "Gredzenu pavēlnieku" varonim.

Lai kārtīgi izbaudītu un sajustu Jaunzēlandi, jādodas 1 – 2 nedēļu ilgā piedzīvojumu tūrē – jādodas trekingā kalnos, jālaivo pa kalnu upēm, jākāpj ledājos, jāinspicē vulkāni, jāmakšķerē, jādodas medībās un kopumā – jāpiepilda visas savas vīrišķās kaprīzes.

Taktsangas klosteris

Foto: Reuters/Scanpix

Islande

Foto: DELFI Aculiecinieks

Amazones džungļi

Foto: DELFI Aculiecinieks

Izdzīvošana Amazones džungļos piemērota tiem, kas vēlas pakutināt savus nervus un sasmelties kārtīgu adrenalīna devu. Džungļu galvenās transporta maģistrāles ir plēsīgām zivīm un reptiļiem pilnās upes, pa kurām tad notiek arī visa pārvietošanās. Turīgie estēti var doties ceļojumā ar tvaikoņiem, kur iespējams izvēlēties atsevišķas kajītes, taču tie, kas vēlas gūt īstus piedzīvojumus – dodas laivu braucienā, mierinot sevi ar domu, ka no sava likteņa izbēgt nav iespējams!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!