Foto: LETA
Pēc 130 gadu pārtraukuma Rīgas priekšpilsētas vēsturiskajos kāpostu laukos šovasar atkal aug kāposti!

Pēc turpat 130 gadiem vēsture atgriežas, un Elizabetes, Marijas un Dzirnavu ielu ieskautā Berga bazāra centrā atkal ir kāpostlauks, kuru atbilstoši mūsdienīgai pilsētvidei un Berga bazāra šodienas konceptam iekārtojusi bazāra dārzniece Maija Strazdiņa, katram Berga bazāra pastāvēšanas gadam veltīdama pa kāpostgalvai. 126 kāpostgalvas speciāli izmeklētas zemnieku Svitenes lielsaimniecībā "Kaži".

"Ir tādi brīži, kad satiekas paaudzes. Satikšanās brīdī tiek nodoti un saņemti no paaudzes paaudzē dzimtu stāsti. Vēsture kļūst atkal dzīva, un tiek piedzīvots, ko mēdz saukt par kultūrvēsturisko mantojumu. Šādu brīdi mēs piedzīvojam šodien!" "Hotel Bergs" direktore Iveta Sprūdža šodien uzsvēra, viesnīcas 10. gadu jubilejā atklājot iekārtoto kāpostlauku pie viesnīcas ieejas, pateicībā Bergu dzimtas mantiniekiem, kuri, atjaunojot Berga bazāru, ļāva tā centrā kā pērlei izaugt Rīgas pirmajai izsmalcinātajai butika tipa viesnīcai "Hotel Bergs", kas arī šodien ir vienīgā viesnīca Latvijā iekļauta Small Luxury Hotels of the World tīklā.

Viesnīcas grafiskā atpazīstamības zīme jeb logo pasaulei ir kāposts - kā atgādinājums tam, ka izcilais pilsētbūvnieks Kristaps Bergs Berga bazāru 1887. gadā sāka īstenot vietā, kur tolaik pletās Rīgas priekšpilsētas kāpostu lauki.

Iekārtotais kāpostlauks Rīgas centrā pie viesnīcas "Hotel Bergs" skatāms līdz 13. jūlijam. Savukārt restorāns "Bergs" savā izmeklētajā virtuvē visas jubilejas sezonas garumā iekļāvis kāpostu karti - "Cabbage a la Carte".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!