Ārvalstu medijus satraucis kāds video sižets, kas vēsta par vienu dienu krievu miljardiera Sergeja Veremejenko (attēlā) dzīvē – tas ir neliels ieskats oligarha ikdienā, bet nelabvēļi uzskata, ka "gaumi nevar nopirkt".

Biznesmenis šo vienu dienu pavadījis jauniešu žurnāla Vice līdzstrādnieka kompānijā, parādot viņam savu vasarnīcu, iepazīstinot ar skaisto sieviņu un sūdzoties, ka ne katrs Krievijā var dzīvot "uz pilnu klapi".

"Žurnālisti no Vice atraduši labāko veidu, kā pa īstam izprast krievu oligarhu, - nepieciešams ar viņu kopā ēst, medīt un dzert daudz šņabja," ironizē rietumu mediji.

Dažu dienu laikā filmiņu YouTube kanālā noskatījušies 2,5 miljoni cilvēku, un lielākoties komentāros skan viedoklis, ka faktiski Veremejenko pats sevi atmasko un cik smieklīgi viņi abi ar sievu izskatās savos centienos imitēt pasaules eliti.

Oligarha trešā sieva ir 25 gadus vecā balerīna Sofija Ščetiņina, kura 2006. gadā kļuva par titulu Misis Krievija un Misis pasaule ieguvēju. Toreiz viņas uzvaru pavadīja skandāls, ka tituls ir nopirkts, un citas konkursantes publiski pauda savu protestu.

Savukārt pareizticīgos aizskāruši kadri, kurā redzams, kā oligarha personīgās baznīcas personāls dzer šņabi pie galda, kuram apkārt pie sienām piekārtas ikonas.

Citus izbrīnījis fakts, ka Veremejenko sevi sauc par mednieku, bet pat cūkas šauj no šautenes ar optisko tēmekli.

57 gadus vecā biznesmeņa kapitāls tiek lēsts ap 1,4 miljardiem ASV dolāru. Savu bagātību viņš sarausis ar naftas, ogļu, metalurģijas biznesu, kā arī darbodamies banku sektorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!