Foto: DELFI Aculiecinieks
Kaut arī šovasar saule mūs lutina un pat lielākais pesimists nevarētu sūdzēties par laika apstākļiem, rudens lietavas vairs nav aiz kalniem. Tāpēc tiem, kas sapņo par mūžīgu vasaru un sauli, "Delfi Ceļojumi" piedāvā pasaules saulaināko pilsētu topu.

Juma, ASV

Fīniksa, ASV


Otrā saulainākā pilsēta ir Jumas kaimiņiene Fīniksa, kas ir Arizonas štata galvaspilsēta un arī lielākā pilsēta. Saule šeit spīd vidēji 10,6 stundas dienā, tādēļ arī gada nokrišņu daudzums ir tikai ap 200 mm. Fīniksā ir arī ļoti karsts, jo vidēji 110 dienas gadā temperatūra sasniedz vai pat pārsniedz +38 grādus.

Asuāna, Ēģipte


Trešā saulainākā pilsēta ir Asuāna, kas atrodas Ēģiptes dienvidos un ir trešā lielākā pilsēta šajā valstī. Asuānā saule spīd vidēji 10,6 stundas dienā. Ziemā vidējā temperatūra turas ap +35 grādiem, savukārt vasarā tā var pārsniegt pat +50 grādus.

Lasvegasa, ASV

Foto: AFP/Scanpix

Dongola, Sudāna

Foto: PantherMedia/Scanpix

Piektajā vietā ierindojas Sudānas pilsēta Dongola, kur saule spīd vidēji 10,4 stundas dienā. Šī ir arī ārkārtīgi sausa vieta, jo gada vidējais nokrišņu daudzums ir vien 28 mm.

Tjūsona, ASV


Arī ASV Arizonas štata otrā lielākajā pilsētā Tūsona saule spīd vidēji 10,4 stundas dienā. Salīdzinot ar citām Arizonas štata saulainajām rekordistēm, Tūsonā ir mazliet vēsāks klimats un ir vairāk nokrišņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!