Foto: Bundesarchiv
Ja vēlaties piedzīvot ceļojumu, kas mazliet iziet ārpus klasikas rāmjiem, "Delfi Ceļojumi" piedāvā ceļvedi pa Eiropas diktatoru mītnēm, kas ir atvērtas publiskai apskatei. Lai arī to apmeklējums daudziem var uzjundīt nepatīkamas emocijas, šīs vietas joprojām kalpo kā atgādinājums par nozīmīgiem vēstures notikumiem.

Ādolfa Hitlera Ērgļa ligzda


Pašos Vācijas dienvidos, Bavārijas Alpu ielenkumā atrodas Ādolfa Hitlera rezidence "Ērgļa ligzda" (Kehlsteinhaus). Šis kalnu namiņš bija paredzēta atpūtai, kā arī augstu amatpersonu uzņemšanai. "Ērgļa ligzdu" var sasniegt uzbraucot pa 124 metrus augstu liftu, kura šahta ir izcirsta klintī. Šobrīd namiņā atrodas restorāns un informācijas centrs. Nesen tika arī paziņots, ka "Ērgļa ligzdā" tiks veikti renovācijas darbi, kuru izmaksas sasniegs 22,5 miljonus dolāru. Savukārt Polijas ziemeļaustrumu mežos ir atrodams "Vilku midzenis", kas bija viens no nacistu slepenajiem militārajiem štābiem Otrā pasaules kara laikā. Kopumā Hitlers šajā vietā pavadīja gandrīz 3 gadus. Vienā no 6,5 kvadrātkilometrus plašā "Vilku midzeņa" kompleksa ēkām ir iekārtota arī viesnīca.

Josifa Staļina vasarnīca Sočos


Melnās jūras krastā, Krievijas kūrortpilsētā Sočos ir apskatāma Josifa Staļina vasarnīca, kas bija viena no diktatora iemīļotākajām atpūtas vietām. Šobrīd bijušajā vasarnīcā ir iekārtots muzejs, kurā ir apskatāma arī Staļina vaska figūra, kas sēž pie diktatora vecā galda.

Benito Musolīni villa


Romā ir apskatāma neoklasicisma stilā celtā Villa Torlonia, ko Benito Musolīni no 1925. līdz 1943. gadam izmantoja kā savu rezidenci. Villas celtniecība sākās 19. gadsimta sākumā un tagad tajā ir izveidots muzejs, kurā ir apskatāmas dažādas izstādes, kas sniedz ieskatu Villa Torlonia bagātajā vēsturē.

Napoleona Bonaparta Fonteblo pils

Francisko Franko El Pardo pils

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!