Foto: AFP/Scanpix
Ikvienam cilvēkam un tautai ir neapzināta tieksme izgudrot sazvērestības teorijas – mistiskus izskaidrojumus, kāpēc ekonomiskie vai politiskie procesi notiek tieši tādā veidā, nevis citādi. Piemēram, latvieši visās nelaimēs vaino ebrejus, Putinu un Džordžu Sorosu.

Tāpēc grupa neatkarīgu ekspertu no ASV un Eiropas sastādījusi sarakstu ar piecām absurdākajām sazvērestības teorijām, līdz kurām aizdomājušies cilvēki un kuras daļā sabiedrības tiek uztvertas kā valdības slēpta patiesība.

KFC vistiņas melnādainajiem izraisa impotenci


Foto: AP/Scanpix

Priekšstats par to, ka praktiski visiem afroamerikāņiem ir iedzimta tieksme uz ceptām vistiņām, ASV ir spēcīgs un iesīkstējis stereotips. Taču daži cilvēki uzskata, ka tieši šīs nēģeru atkarības dēļ vistas ASV ir tik populāras, jo visi to ēdāji agrāk vai vēlāk kļūst par impotentiem.

Ātrās ēdināšanas restorānu tīklu Kentucky Fried Chicken 1952. gadā dibināja pulkvedis Hārlands Sanderss (kopš 1991. gada kompānijai ir saīsinātais nosaukums KFC) tikai un vienīgi aiz biznesa apsvērumiem.

Taču saskaņā ar populāru sazvērestības teoriju Sanderss bija aktīvs Kukluksklana biedrs, kurš ar KFC palīdzību bija izplānojis no zemes virsas iznīdēt visus nēģerus. Viņš ceptajām vistiņām pievienojis kādu īpašu vielu, kas iedarbojas tikai uz afroamerikāņu vairošanās spējām.

Grupu 'The Beatles' izveidoja izlūkdienests MI6

Foto: AP/Scanpix

Viena no dīvainākajām sazvērestības teorijām liecina, ka leģendāro rokgrupu The Beatles mākslīgi izveidoja britu specdienests MI6, un tās mērķis bija valdīšana pār Amerikas Savienotajām Valstīm.

XX gadsimta sešdesmitie gadi britu sabiedrībā patiešām bija dziļu pārmaiņu laikmets, jo valsts, kas ilgus gadus bija imperiālisma citadele, spēku pārdalē pēc Otrā pasaules kara bija zaudējusi savas pozīcijas amerikāņiem.

Tā kā ASV varenība tiešā veidā simbolizēja Britu impērijas pagrimumu, MI6 speciālistu galvā nobrieda plāns - Liverpūlē atrast četrus puišus un likt viņiem dibināt rokgrupu, kas manipulētu ar amerikāņu jauniešu prātiem.

Visu cilvēci pārvalda reptiļi no kosmosa

Foto: morgueFile

Uz Zemi šie reptiļi atlidoja no tāla kosmosa, bet viņu mērķis bija kontrolēt visu cilvēci, turot to pastāvīgā verdzībā.

Starp šiem reptiļiem, kas valda pār Zemes iedzīvotāju likteņiem, ir arī Lielbritānijas karaliskās ģimenes locekļi, Bils un Hilarija Klintoni, Baraks Obama un vēl citi šīs pasaules varenie.

2004. gada cunami Sumatrā tika izprovocēts

Foto: AP/Scanpix

2004. gada 26. decembrī zemūdens zemestrīce pie Indonēzijas salām izraisīja gigantisku vilni, kas vairākās Dienvidaustrumāzijas valstīs prasīja vismaz 250 000 cilvēku dzīvību.

Saskaņā ar kādu sazvērestības teoriju šo cunami izraisīja kodoleksperiments, ko kopīgi sarīkoja ASV, Indija un Izraēla, un tādā veidā tika izmēģināti jaunākie masu iznīcināšanas līdzekļi.

Nacistiem bijusi sava bāze uz Mēness

Foto: AFP/Scanpix

Kāda no sazvērestības teorijām vēsta, ka okultisms un eksperimenti ar ezotēriskām lietām ļāvuši Ādolfa Hitlera piekritējiem izstrādāt kosmiskos kuģus.

Ar tiem nacisti no Antarktīdas devušies uz Mēness tumšo pusi, kur speciāli aprīkotās bāzēs gatavojās atgriezties uz Zemi, iegūt varu pār planētu un paverdzināt visus cilvēkus, kas nepieder pie āriešu rases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!