Foto: Publicitātes foto
Viesnīcu vēlēšanās izdabāt visām iespējamajām klientu vēlmēm ir tik liela, ka tās dēļ ir radušās arī jaunas un visai neparastas profesijas. "Delfi Ceļojumi" piedāvā pasaules dīvaināko viesnīcu personāla topu.

Kokosriekstu drošības speciālists


Šis neparastais speciālists strādā Ritz-Carlton viesnīcā Svētā Tomasa salā, kas ir daļa no ASV piederošajām Virdžīnu salām. Kas ietilpst šī cilvēka darba pienākumos? Kāpšana augstajās palmās, kur ir jānovāc nogatavojušies kokosrieksti, kas varētu nokrist zemē un tādējādi apdraudēt viesnīcas viesu drošību un veselību. Tie nav nekādi joki, jo krītošs kokosrieksts var būt arī nāvējošs.

Galma āksts


Rogner Bad Blumau viesnīcā, kas atrodas Austrijas vidienē, ir atdzimusi šī viduslaiku cienīgā profesija – jūnija sākumā tajā tika izsludināta pieteikšanās uz galma āksta vakanci. Pretendentiem ir jābūt komunikabliem, ekstravertiem, muzikāliem un radošiem, lai varētu izklaidēt viesnīcas apmeklētājus. Darba intervijas laikā visiem kandidātiem būs jāspēlē kāds muzikāls instruments un vēlami ir arī tērpi. Rogner Bad Blumau viesnīcas mērķis ir ļaut saviem viesiem sajusties kā karalisko ģimeņu pārstāvjiem.

Gultas sildītājs

Foto: Publicitātes foto

Holiday Inn viesnīca, kas atrodas Londonas Kensingtonas rajonā saviem viesiem gada aukstajā laikā piedāvā vēl nebijušu pakalpojumu – gultas sasildīšanu. Kamēr viesis gatavojas gulētiešanai, viesnīcas darbinieki, ģērbušies kombinezonam līdzīgā guļamtērpā, ir gatavi sasildīt viņa gultu, lai iemigšana būtu daudz patīkamāka.

Suņu sērfošanas instruktors


Sandjego pilsētā, ASV rietumu krastā atrodas kūrortviesnīca Loews Coronado Bay Resort, kuras viesiem ir pieejams suņu sērfošanas instruktors. Kā izrādās, mūsu četrkājainie draugi šo sporta veidu apgūst visai ātri, tādēļ pludmales priekus saimnieki tagad var izbaudīt arī kopā ar saviem mīluļiem.

Vakara pasaciņas lasītājs

Foto: PantherMedia/Scanpix

Andaz Liverpool Street viesnīcā Londonā ir pieejams cilvēks, kurš tās viesiem var lasīt priekšā grāmatu vai arī kopā ar viņiem apspriest literatūru. Tas ir jauns veids kā ceļotājiem ļaut atslābināties, jo lielākā daļa cilvēku ko tādu nav piedzīvojuši kopš bērnības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!